Ο δρόμος για τον τελικό είναι ορθάνοιχτος για τον ΠΑΟΚ, από αυτόν εξαρτάται η πρόκριση

Δημήτρης Κανελλάκης08 Φεβρουαρίου 2023

Ο δρόμος για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας είναι ορθάνοιχτος για τον ΠΑΟΚ. Η Λαμία δεν είναι, σίγουρα, ο αντίπαλος που θα τον φοβίσει. Ωστόσο, η -δεδομένη- διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν μπορεί να αποτελεί λόγο εφησυχασμού για τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Είναι βέβαιο ότι δεν πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι θα είναι μια διαδικασία... περιπάτου.

Μπορεί να εξελιχθεί εύκολα η σειρά και να περάσει, εντέλει, χωρίς να ιδρώσει στον τελικό ο ΠΑΟΚ. Δεν θα είναι παράξενο. Αυτό θα είναι το φυσιολογικό. Όμως, ούτε ο Λουτσέσκου ούτε οι παίκτες του δικαιούνται να προσεγγίζουν τον πρώτο ημιτελικό με... θεωρητικά δεδομένα.

Και είμαι σίγουρος ότι δεν θα επιτρέψει ο Ρουμάνος να γίνει αυτό. Ξέρει αυτός, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, πώς να προετοιμάσει την ομάδα του ώστε να μην πέσει σε κανενός είδους κακοτοπιά.

Το πρώτο ματς με τη Λαμία, άλλωστε, είναι άλλη μία ευκαιρία για να αποδείξει ο ΠΑΟΚ ότι έχει μπει στο σωστό δρόμο και τίποτε δεν μπορεί να τον βγάλει από αυτόν.

Είναι άλλη μια ευκαιρία να παρουσιάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, το δέσιμο που έχει πετύχει να διαθέτει ως ομάδα, αλλά και την αποφασιστικότητά του.

Εξάλλου, το κύπελλο είναι ο θεσμός που έδωσε τα καλύτερα αποτελέσματα για τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, τη δυνατότητα να πανηγυρίσει την κατάκτηση τίτλων και να ενισχύσει αφάνταστα το πρεστίζ του.

Είναι ξεκάθαρο, νομίζω, ότι στον ίδιο δρόμο θέλουν όλοι στην Τούμπα να πορευτεί και φέτος η ομάδα, ειδικά μετά την πρόκριση επί του ΠΑΟ και την κλήρωση που έφερε στο δρόμο τους στην ημιτελική φάση την ασθενέστερη από τις τέσσερις ομάδες.

Όπως ξεκάθαρο θεωρώ ότι είναι και πως κανείς στην ομάδα δεν θέλει να επαναληφθεί το σκηνικό με τον Ολυμπιακό, να υπάρχει, δηλαδή, η δυνατότητα δημιουργίας τόσων ευκαιριών, οι οποίες, όμως, να περνούν αναξιοποίητες και να στερούν από τον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να είναι ο νικητής.

Όπως και να 'χει, ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί σε αυτά τα δύο παιχνίδια με τη Λαμία και από αυτόν εξαρτάται πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Αν εμφανιστεί όπως πρέπει, η πρόκριση θα γείρει προς την πλευρά του και θα είναι ο ένας από τους δύο φιναλίστ του φετινού τελικού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.