Ο δρόμος για το «χρυσωρυχείο» ανοιχτός για έναν σοβαρό ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας22 Σεπτεμβρίου 2020

Σήμερα το βράδυ το πρώτο – ίσως και το καθοριστικό - βήμα για τη συμμετοχή στο «πάρτι των αστέρων». Ο δικέφαλος ποντάρει στον καλό ευρωπαίο εαυτό του και είναι έτοιμος για μια ακόμη εντυπωσιακή πρόκριση.

Αφήνοντας στην άκρη το «ξεστράτισμα» της Παρασκευής που πέρασε κι επικεντρώνοντας την προσοχή τους, στον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλίσουν ένα αποτέλεσμα που θα τους δίνει το δικαίωμα να είναι περισσότερο αισιόδοξοι για την πρόκριση τους, κόουτς και παίκτες του ΠΑΟΚ σήμερα το βράδυ καλούνται να παρουσιαστούν άψογα προετοιμασμένοι και απόλυτα συνειδητοποιημένοι για την σημαντικότατη αποστολή τους. Μπροστά τους ανοίγεται διάπλατα και προκλητικά ο δρόμος που οδηγεί στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τεράστιο το κίνητρο για την ιστορική πρώτη φόρα συμμετοχή της ομάδας σε αυτό το πάρτι των αστέρων της Ευρώπης.

 Περιττό να αναφερθούμε στο τι σημαίνει αυτή η συμμετοχή. Θα περιοριστούμε σε μία και μόνο απλή διαπίστωση, που όμως τα λέει όλα: Σημαίνει την αλλαγή επιπέδου του συλλόγου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένας σοβαρός ΠΑΟΚ όπως αυτός των δύο ευρωπαϊκών προκρίσεων του, είναι σε θέση να προσθέσει και μια τρίτη εντυπωσιακή, αποκλείοντας τους Ρώσους. Όπως επίσης όμως να υποστηρίξουμε ότι θα ήμασταν απόλυτα σίγουροι για αυτό, αν οι πρόσφατες αξιόλογες μεταγραφικές προσθήκες γινόντουσαν έγκαιρα και όχι τόσο καθυστερημένα. 

Ώστε οι νεοαποκτηθέντες να έχουν τον χρόνο να προσαρμοστούν και να μπολιαστούν ιδανικά στην ομάδα. Εν πάση περιπτώσεις δεν είναι της στiγμής να ασχοληθούμε με κάποιες ολιγωρίες και λάθη που έγιναν σε έναν αμφιλεγόμενο μεταγραφικό σχεδιασμό και οι οποίες στοίχισαν στην απώλεια δύο πολύτιμων βαθμών στο εθνικό πρωτάθλημα. Ας ευχηθούμε ωστόσο να υπάρξουν τα περιθώρια για να βοηθήσουν όσο τους επιτρέψει ο χρόνος προσαρμογής τους, αλλά και οι εξελίξεις σε αγωνιστικό επίπεδο. 

Τόσο ο Τσόλακ, όσο και ο Ουαγκέ έχουν εξαιρετικό βιογραφικό. Δεν αναφερόμαστε στον Ζίβκοβιτς που ήδη έχει κάνει το «βάπτισμα του» και μάλιστα με πολύ θεαματικό και ουσιαστικό τρόπο. Επαναλαμβάνουμε ότι ιδανική θα ήταν η περίπτωση να είχαν αποκτηθεί έγκαιρα. Σήμερα λοιπόν το βράδυ παίζονται και κρίνονται αρκετά και σημαντικά. 

Αν όχι όλα, τα περισσότερα είναι σε θέση να προσδιορίσουν τις προοπτικές και παραμέτρους σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο πρόκρισης της δεύτερης αναμέτρησης. Καλή τύχη στον ΠΑΟΚ. Με την ευκαιρία θα προσθέσω σαν επίλογο ένα μικρό απόσπασμα από το χθεσινό σχόλιο του Στέλλιου Γρηγοριάδη. Σχόλιο το οποίο προσυπογράφω και μάλιστα με τα δυο μου χέρια. Γράφει: «ΠΑΟΚ: Δικαιολογημένο το περσινό «ανάθεμα», βιαστικοί οι φετινοί «ύμνοι», επιβεβαιωμένος ο προβληματισμός για την ανισορροπία (εθνικό πρωτάθλημα - ευρωπαϊκοί αγώνες)». 

Και να προσθέσω το υστερόγραφο του:«Ας μην ξεχνάμε και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό: Μέχρι στιγμής, τα δείγματα γραφής που έχουμε από τον φετινό ΠΑΟΚ είναι από τέσσερα ματς που έγιναν ΟΛΑ στην Τούμπα. Ας περιμένουμε να δούμε και τον εκτός έδρας ΠΑΟΚ. Κι ακόμη καλύτερα, ας περιμένουμε να δούμε την κατάληξη της σεζόν για να τους κρίνουμε όλους. Μέχρι τότε, η κριτική πρέπει να αφορά μόνο σε κάθε αγώνα και ενόψει του επόμενου. Με τη διάθεση, πάντα, να επισημαίνονται και οι αδυναμίες, για να έρχεται η βελτίωση και, τελικά, η επιτυχία.»

ΥΓ1: Διάσπαρτες και απρόβλεπτες απουσίες και παρουσίες στήξεων αλλοίωσαν σε αρκετά σημεία το κείμενο του χθεσινού σχολίου των «ελεύθερων σκέψεων». Ζητώ συγνώμη από τους φίλους αναγνώστες της στήλης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.