Ο Δον Κορλεόνε, οι Πακιστανοί, οι δορυφόροι και οι αστερίσκοι

Δημήτρης Μπούζας30 Απριλίου 2020

Δεν μου έφτανε το σοκ από τις «απόψεις» ενός ανεκδιήγητου, ακατονόμαστου και αφιονισμένου ακροατή της χθεσινής εκπομπής του διδύμου Ζαΐρη – Πάγκου, οπαδού κατά δήλωση του ιδίου του δαφνοστεφανομένου ο οποίος με απίστευτο κυνισμό δήλωνε στους εμβρόντητους ραδιοφωνικούς του οικοδεσπότες, ότι ο Κωνσταντινέας έπαθε λίγα και ότι έπρεπε να τον σκοτώσουν (!!!). Ήρθαν στη συνέχεια και οι πληροφορίες για όσα έγιναν χθες στην εξαιρετικού ενδιαφέροντος τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λίγκα για να...«δέσει το γλυκό», δηλαδή για να μπει το κερασάκι στην ερυθρόλευκη τούρτα της μοχθηρίας και της εχθροπάθειας. 

Ο πρόεδρος της «περιούσιας» ομάδας του ελληνικού ποδοσφαίρου με το που άνοιξε το στόμα του, επιτέθηκε με αήθεις χαρακτηρισμούς στον απόντα ηγέτη του ΠΑΟΚ κατ επέκταση και στους νταμπλούχους, αφήνοντας έκπληκτους τους πάντες, προφανώς και ίσως και τους εκπροσώπους των δορυφόρων του. Η αντίδραση του Μάκη Γκαγκάτση ήταν άμεση, αποστομωτική και καταλυτική. Έβαλε στη θέση του τον αλαζόνα διάδοχο του Κοσκωτά και του Σαλιαρέλη, προειδοποιώντας τον συγχρόνως ότι η περίοδος της χάριτος και της σιωπής από τον επίσημο ΠΑΟΚ έχει κλείσει δια παντός τον κύκλο της και από εδώ και πέρα θα περάσει δύσκολες στιγμές ο ίδιος αλλά και τα επικοινωνιακά εξαπτέρυγα του. Θα έλεγε κανείς πως το αβυσσαλέο μίσος από το οποίο διακατέχεται ο ηγέτης της ομάδας του δημοσίου για τον ΠΑΟΚ, τον οδηγεί στα τυφλά και σχεδόν αυτοκτονικά σε συμπεριφορές ακατανόητες που τον εκθέτουν. Αλλιώς πως δεν εξηγείται το γεγονός ότι επιλέγει επιθέσεις απερίσκεπτες, κωμικές και αδιανόητες που δεν συνάδουν με το ύφος ενός επιχειρηματία του επιπέδου με το οποίο τον προβάλλουν οι υπάλληλοι του και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τι τα ήθελε τα περί Ρώσων και χρεών του ΠΑΟΚ (!) επί της εποχής Σαββίδη; Κάτι τέτοιο δεν διέφερε σε τίποτα από εκείνο που λέει ο θυμόσοφος λαός...«μην τρίβεσαι στην γκλίτσα του τσομπάνη». Είναι δυνατό να μιλάει για χρέη προς το δημόσιο ο πρόεδρος της ομάδας που ακόμη εδώ και δεκαετίες δεν έχει εξοφλήσει το απειροελάχιστο ποσό που του επιδικάστηκε από την τεράστια ληστεία που έγινε σε βάρος του ελληνικού δημοσίου με πρωταγωνιστή τον ερυθρόλευκο πρόεδρο Γιώργο Κοσκωτά; Μια ληστεία και μια μεταφορά χρημάτων από την Τράπεζα Κρήτης στα ταμεία του Ολυμπιακού που έδωσε την ευκαιρία για τα γνωστά πανηγύρια και τις μεγάλες υποδοχές παικταράδων που πληρώθηκαν από τον ιδρώτα και τον κόπο του Έλληνα φορολογούμενου (βλέπε Ντέταρι και λοιπούς). Προφανώς σε αυτές τις υποδοχές και σε αυτά τα πανηγύρια να βρέθηκε σε νεαρή ηλικία και ο σημερινός ηγέτης των ερυθρολεύκων. Να μην λησμονεί ότι το μεγάλο φέσι που φόρεσε η ομάδα του εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι σήμερα με την συνδρομή υψηλόβαθμων δικαστικών οι οποίοι φρόντιζαν για πολλά χρόνια να βάζουν στο ψυγείο και να παγώνουν τις εκπρόθεσμες μικρές δόσεις του χρέους (κάτι που αποκαλύφτηκε σε απομαγνητοφωνημένη συνομιλία Εφέτη με κορυφαίο στέλεχος του λιμανιού). 

Είχε το θράσος να κατηγορεί και να υποστηρίζει ότι το δημόσιο χαρίστηκε στον ΠΑΟΚ την στιγμή που ο Ιβάν έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και ξόφλησε άμεσα και χωρίς δόσεις με μια κίνηση του οφειλή 10 εκατομμυρίων ευρώ. Για τα περί Ρώσου βέβαια αναμασήματα του, αν θέλει να μάθει τι σκέφτεται ο κόσμος ας ρωτήσει όλους του υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες (πλην των Τσουκαλάδων) τι γνώμη έχουν αυτή τη στιγμή για τον ηγέτη του ΠΑΟΚ. Τα έργα του μιλούν από μόνα τους. Οι φιλανθρωπίες του και το πάθος του για την Ελλάδα (τεράστιες επενδύσεις), την ορθοδοξία, τον μαρτυρικό Πόντο και για τον ΠΑΟΚ δεν αφήνουν περιθώρια ούτε καν για υποψία αμφισβήτησης. Ο ερυθρόλευκος ηγέτης μίλησε και για «λεκέδες» με συνέπεια να δεχθεί μια πραγματική ψυχρολουσία από τον Μάκη Γκαγκάτση ο οποίος του υπενθύμισε ότι «λεκέδες» είναι τα πακιστανικά τηλέφωνα και τα στημένα παιχνίδια. Ας μου επιτραπεί σε αυτό το σημείο μια παρένθεση, ίσως και μια απορία. Αυτό το πανέξυπνο κόλπο με τα πακιστανικά τηλέφωνα ή κάτι παρόμοιο δεν μπορούσε να το σκεφτεί ο πανέξυπνος Δον Κορλεόνε για να αποφύγει το μπλοκάρισμα και την παρακολούθηση από το FBI που του είχε γίνει στενός κορσές εκείνη την αλησμόνητη εποχή; Επιστρέφοντας στη σύναξη και στις πληροφορίες οι οποίες οδήγησαν στην απόφαση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών, διαπιστώσαμε ότι ο «θεσμός» των παραρτημάτων (δορυφόρων) καλά κρατεί. Έστω και εμφανώς περιορισμένος. Οι συνεπείς δορυφόροι παραμένουν σταθεροί στο πλευρό του μεγάλου αφεντικού άσχετα εάν επιστρατεύουν – άγνωστο για ποιους λόγους – και ορισμένους αστερίσκους. Η απομάκρυνση από την συντριπτική πλειοψηφία των συγκεκριμένων αποτελεί ρίσκο και ενέχει τον κίνδυνο μεγάλης παρεξήγησης. Για τους γνωρίζοντες όμως παρελθόντα και μητρώα οπαδικά δεν συντρέχει τέτοιος λόγος από τη στιγμή κατά την οποία μερικοί εξ αυτών – συγκεκριμένα δύο – από τα γεννοφάσκια τους είναι και παραμένουν οπαδοί του Ολυμπιακού. Όσο για την όλη διαδικασία της σύσκεψης μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι δεν διέφερε σε τίποτε από όσα συμβαίνουν στην γνωστή και μεγάλη εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα Χαλκιδικής.

ΥΓ1: Ατύχησε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού που επιχείρησε να αφήσει υπονοούμενα για τις θέσεις του Παναιτωλικού. Ο επί σειρά ετών και αποδεδειγμένα ανεξάρτητος και ακηδεμόνευτος Φώτης Κωστούλας τον έβαλε στην θέση του.

ΥΓ2: Στη σειρά και η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος: «Θα θεωρούσαμε τους εαυτούς μας ένοχους εάν δεν απαντούσαμε στις γνώριμες όσο και θλιβερές αθλιότητες του Βαγγέλη Μαρινάκη, για τον οποίο απορούμε πως κάποιοι ανέχονται να συμμετέχει επίσημα σε θεσμικά όργανα όπως το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, όταν σήμερα που μιλάμε έχει τόσα νομικά κωλύματα. Αλλά, βέβαια, στην Ελλάδα ζούμε, όπου δυστυχώς υπερισχύει ο νόμος του ισχυρού και όχι του δικαίου.

Σε ότι, λοιπόν, μας αφορά και τους ψευδείς ισχυρισμούς περί πολυϊδιοκτησίας, πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το μετοχολόγιο της ΠΑΕ Βόλος είναι αναρτημένο στο ΓΕΜΗ, όπου ακόμα και ο τελευταίος Έλληνας μπορεί να δει και να διαπιστώσει ποιοι είναι οι μέτοχοι και αν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πολυιδιοκτησίας. Και μιλάμε για 270 μικρομετόχους , υπαρκτά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας του Βόλου και όχι τυχοδιώκτες που συμμετέχουν σε παράκτιες εταιρίες, κάτι που γνωρίζει καλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Το κλείνουμε εδώ. Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που κωφεύουν ή σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι σε κάθε Μαρινάκη γιατί το ποδόσφαιρο και κυρίως η πατρίδα μας δεν είναι δικά του αλλά όλων μας. Αν ο κ. Μαρινάκης ψάξει να βρει επίορκους Δικαστές που να κάνουν το άσπρο – μαύρο, όπως έγινε στην περίφημη περίπτωση του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια, τότε χαλάλι του. Πάντως να γνωρίζει ότι στην Ελλάδα του σήμερα συνεχίζουν να υπάρχουν αξίες που δεν εξαγοράζονται. Κύριε Μαρινάκη «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ» όπως λέτε στον Πειραιά».

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (30/4)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.