Ο Δημήτρης Πέλκας δημιουργεί διαρκώς οφέλη για τον ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός07 Ιουνίου 2021

 Αναμενόμενος είναι ο… χαμός που γίνεται για το ποια ομάδα θα αγοράσει τον Δημήτρη Πέλκα από την Φενέρμπαχτσε. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός έφυγε από την Τούμπα με χρηματιστηριακή αξία που άγγιζε τα τρία εκατομμύρια ευρώ και μέσα στους μήνες της παρουσίας του στην τουρκική ομάδα (34 συμμετοχές, οκτώ γκολ και ισάριθμες ασίστ) την ανέβασε στα επτά. 

Χθες, ο πρόεδρος της Φενέρ, Αλί Κοτς δήλωσε ότι υπάρχει επίσημη πρόταση για την αγορά του πρώην άσου του ΠΑΟΚ, ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι αυτή προέρχεται από την Ρούμπιν Καζάν. Όλα αυτά την ώρα που ήδη έχει γίνει γνωστό μέσω δημοσιευμάτων ότι ενδιαφέρεται και η Λιόν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», υπάρχει και πρόταση από την Αλ Σαμπάμπ, μεγαλύτερη από εκείνη των έξι εκατομμυρίων της Ρούμπιν. 

 Προς το παρόν, οι Τούρκοι δεν «ψήνονται». Περιμένουν να φτάσει μία πρόταση μεγαλύτερη, περίπου στα 10 εκατομμύρια ευρώ για να μπούνε σε σοβαρές διαπραγματεύσεις και έτσι και ο ΠΑΟΚ, που διατηρεί 20% ποσοστό μεταπώλησης, είναι σε κατάσταση αναμονής. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να εστιάζουμε μόνο στα επιπλέον χρήματα που πιθανόν θα πάρει ο ΠΑΟΚ. Υπάρχουν άλλα οφέλη που δίνει ο Πέλκας με την εξέλιξή του και δεν εξαρτώνται από το αν πάρει ο Δικέφαλος άλλο 1,5 ή 2 εκατομμύρια ευρώ από την ενδεχόμενη πώλησή του. 

Το μεγαλύτερο όφελος είναι ότι αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα για κάθε παιδί των Ακαδημιών να πιστέψει στο όνειρό του. Ο 27χρονος άσος είναι τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο είδωλο των πιτσιρικάδων στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Η δική του εξέλιξη τους δίνει την εξτρά πίστη να πιστέψουν στις δυνατότητές τους και να δουλέψουν ακόμη περισσότερο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.