Ο Δημήτρης Ασλανίδης νέος αντιπεριφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία

Metrosport Team12 Δεκεμβρίου 2020

Ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Ασλανίδης αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Την σχετική απόφαση έλαβε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα ο κ. Ασλανίδης ήταν Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΠΚΜ.  

Ως Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο κ. Ασλανίδης προχώρησε στην δημιουργία μητρώου απόρων οικογενειών που χρήζουν στήριξης. Σύστησε ομάδα εθελοντών, αποτελούμενη από νέους ανθρώπους, για την υποστήριξη κοινωνικών δράσεων της Περιφέρειας. Διοργάνωσε ημερίδες και δράσεις για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία και ενάντια στην παιδική κακοποίηση.  


Τον Σεπτέμβριο του 2020 συγκέντρωσε χρήματα από χορηγίες για την αγορά 1250 σχολικών σακιδίων, τα οποία δόθηκαν σε παιδιά πολύτεκνων οικογενειών των επτά νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, οργάνωσε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Αλβανίας και την αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Ασλανίδης

Ο Δημήτρης Ασλανίδης διεκδίκησε για πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2019 με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα. Εξελέγη στην τρίτη θέση με 23.080 ψήφους. Ο Δημήτρης Ασλανίδης είναι φιλόλογος και ιδιοκτήτης φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης. Είναι πρόεδρος του Ιεραποστολικού Συνδέσμου “Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.