Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών με το μοναδικό ρεκόρ: «Θέλει μεράκι και τρέλα»

Metrosport Team16 Νοεμβρίου 2023

Ο Σίμος Δανιηλίδης είναι ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, στη Θεσσαλονίκη. Για όσους δεν το γνωρίζουν είναι ο μοναδικός σε όλη την Ελλάδα με οκτώ σερί θητείες ως δήμαρχος, ενώ επτά μετρά ο Θόδωρος Παπαδόπουλος στον Δήμο Θέρμης, επίσης στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δανιηλίδης εκλέχθηκε για μία ακόμη φορά δήμαρχος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου με ποσοστό με 78,8%. Η πρώτη φορά, που ο Σίμος Δανιηλίδης εξελέγη δήμαρχος ήταν το μακρινό 1994, όταν ανέλαβε τα ηνία του τότε Δήμου Συκεών και από το 2011 συνέχισε στον «Καλλικρατικό» Δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Το ερώτημα είναι εύλογο. Δεν έχει βαρεθεί; Δεν έχει κουραστεί τόσα χρόνια;

«Όχι, δεν βαρέθηκα καθόλου. Το γουστάρω. Μ’ αρέσει. Αγάπησα από μικρός την αυτοδιοίκηση. Από 22 χρονών εκλέχθηκα για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος», θα πει αρχικά μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού, «Metropolis 95,5» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Ώρα για Καμόρα» για να συνεχίσει:

«Τότε εκείνες τις εποχές είχαμε και καλούς… δασκάλους. Είχαμε δημάρχους ινδάλματα.

Επίσης, είχα την τύχη, με τον συγχωρεμένο, Νίκο Παπακυριαζή, τον καθηγητή ιατρικής, που ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε, να μας πηγαίνει σε Στρασβούργο, Βρυξέλλες, κι είχα κολλήσει από μικρός με το μικρόβιο της αυτοδιοίκησης και έτσι αποκόμισα εικόνες και εμπειρίες.

Είχα ενδιαφέρον για την αυτοδιοίκηση, του έλεγα να πάμε να μάθουμε πώς λειτουργεί η Ευρώπη στην αυτοδιοίκηση και να τα εφαρμόσουμε και εδώ…». Διαβάστε περισσότερα στο mynews.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.