Ο Δικέφαλος κερδίζει στο Χαριλάου, δυσκολεύεται στην Τούμπα

Γιώργος Καστάνης20 Φεβρουαρίου 2022

Είναι ομολογουμένως από τα αξιοπερίεργα των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με τον Άρη τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την επιστροφή των Κιτρίνων στην μεγάλη κατηγορία. Ο Δικέφαλος με εξαίρεση τη περσινή σεζόν που επικράτησε στην Τούμπα στα πλέι οφ με καθαρό σκορ 2-0, δυσκολεύεται να κερδίσει στην έδρα του.

 Ή μάλλον εκτός από την νίκη που αναφέραμε, η προηγούμενη επικράτηση στην Τούμπα είναι καταγεγραμμένη στις 24 Νοεμβρίου 2013, με σκορ 3-1. Αντιθέτως, μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», έχει πάρει τον “αέρα” του αντιπάλου του.

Ειδικά από τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν οι Κίτρινοι επέστρεψαν στα μεγάλα σαλόνια, έως και σήμερα, έχουν γίνει 12 αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και στις δύο έδρες. Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει στα πέντε από τα 12 προαναφερόμενα παιχνίδια.

 Και προσέξτε, από τις πέντε νίκες, μόλις μία φορά επικράτησε στην Τούμπα (στα περσινά πλει οφ) και τέσσερις φορές κέρδισε στο Χαριλάου. Στα υπόλοιπα επτά ματς (από τα 12 των τελευταίων ετών), πέντε φορές αναδείχθηκαν ισόπαλες οι δύο ομάδες, ενώ μόλις σε δύο παιχνίδια επικράτησε ο Άρης.

Πρακτικά αυτή η στατιστική επίδοση των τελευταίων ετών, αποδεικνύει πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ αγωνίζονται πιο απελευθερωμένα στο Χαριλάου. Παρά την πίεση που τους ασκείται από τους αντιπάλους τους (και από την εξέδρα και στον αγωνιστικό χώρο) βρίσκουν τον τρόπο να φύγουν με τους βαθμούς της νίκης. Κάτι που θέλουν να πετύχουν και στο αποψινό παιχνίδι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.