Ο διακαής πόθος, ο «τελειωμένος» Ένινγκ και η επιμονή για ξένο

Μάνος Χατζάκης18 Σεπτεμβρίου 2020

Η απόφαση για την απομάκρυνση του Μίκαελ Ένινγκ, δεν λήφθηκε εν θερμώ. Το κάθε άλλο. Οι σκέψεις προϋπήρχαν, από τη λήξη της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν, καθώς τον τρόπο σκέψης του Θόδωρου Καρυπίδη και του Μίκαελ Ένινγκ χώριζε... άβυσσος.

Ο Γερμανός είχε "τελειώσει" από την αναμέτρηση με τη Λαμία και το γνώριζαν άπαντες στην ομάδα. Ο επικεφαλής της ΠΑΕ "έσκασε" με τις επιλογές του 54χρονου τεχνικού και δεν άλλαξε γνώμη ούτε εξαιτίας της νίκης, ούτε με τις αλλαγές, οι οποίοι άλλαξαν την εικόνα της αναμέτρησης. Ο λόγος; Έμαθε ότι έβαλαν το... χεράκι τους, οι άμεσοι συνεργάτες του Γερμανού.

Και από τη στιγμή που αυτό έφτασε στα αυτιά του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ, η πορεία του Ένινγκ στον πάγκο ήταν προδιαγεγραμμένη. Οσον αφορά τον ενδιάμεσο κρίκο στη σχέση των δύο, τον Άγγελο Χαριστέα, πάει καιρός που κρατά αποστάσεις από τον προπονητή, ο οποίος αποτέλεσε δική του εισήγηση.

Και ο "Χάρι" είχε αρκετές διαφωνίες όσον αφορά τον τρόπο συγκρότησης της ενδεκάδας, τα πρόσωπα, αλλά και την τακτική του Γερμανού. Αν και η τακτική δεν αποδείχθηκε το φόρτε του, όπως αποδείχθηκε στα δύο επίσημα παιχνίδια της φετινής περιόδου.

Αρα, ο Χαριστέας έπαψε να αποτελεί το... ανάχωμα του Γερμανού από τη στιγμή που αντιλήφθηκε ότι οι χειρισμοί του δεν ανταποκρίνονταν στην εικόνα, που είχε σχηματίσει για εκείνον τα προηγούμενα χρόνια από την κοινή τους συνύπαρξη στη Γερμανία.

Ψύχραιμη απόφαση

¨Όπως εν θερμώ δεν αποφασίστηκε η λήξη της συνεργασίας με τον 54χρονο προπονητή, εν θερμώ και κατόπιν πίεσης, δεν θα ληφθεί και η απόφαση για τον αντικαταστάτη του.

Μπορεί το βράδυ της Πέμπτης να διέρρευσαν δύο-τρία ονόματα Ελλήνων (Δέλλας, Μάντζιος, Αναστασίου), αλλά μην είστε τόσο σίγουροι ότι έχουν και προβάδισμα. Και οι τρεις έχουν τεθεί και παλιότερα στο τραπέζι, αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν προχώρησαν και δεν είναι τόσο εύκολο να προχωρήσουν και τώρα. Δεν αποκλείεται τίποτε, ωστόσο ο τρόπος που έχει δομηθεί το ρόστερ του Άρη, περισσότερο φαίνεται ότι χρειάζεται τεχνικό από την ισπανική ή τη λατινική αγορά.

Ουζουνίδης, το... πουλέν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποτελεί διαχρονικά διακαή πόθο του Θόδωρου Καρυπίδη. Ο τελευταίος έχει μιλήσει, στο παρελθόν, ουκ ολίγες φορές με τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ, ωστόσο δεν βρέθηκε το timing για συνεργασία. Ο Ουζουνίδης, στην παρούσα φάση, έχει δουλειά και χθες η ομάδα του κέρδισε στον Καζακστάν και θα συνεχίσει στο Europa League. Επομένως, δύσκολα να τεθεί άμεσα θέμα, καθώς δεν υπάρχουν προφανείς λόγοι. Ο 52χρονος τεχνικός, όμως, δεν είναι ο μόνος από την ελληνική αγορά, που θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο, αν τελικά ο Θόδωρος Καρυπίδης προκρίνει λύση από την Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να καταγράψουμε όλη τη λίστα, γιατί πολλοί Έλληνες θα ήθελαν να βρεθούν στον πάγκο του Άρη, έστω κι αν ξέρουν ότι η πίεση δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη.

Ιβηρική και Λατινική Αμερική

Η ισπανική αγορά είναι δοκιμασμένη, τα υλικά (βλ. ποδοσφαιριστές) αποτελούν καλή βάση και οι προ-Ένινγκ σκέψεις (Ιερό, Γκούτι, Ζεράρ Λόπεθ) ήταν παραπάνω από έντονες, αλλά δεν προχώρησαν πριν έναν περίπου χρόνο. Η αγορά της Αργεντινής είναι εν δυνάμει στόχος και ήδη το metrosport.gr ανέφερε για την επιλογή του Καμπιάσο, η οποία φαντάζει αρκετά ρεαλιστική και ταιριάζει και στο ρόστερ και στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων της ΠΑΕ.

Και όποιος αντέξει...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.