Ο διαιτητής Ζαμπαλάς «μουτζούρωσε» τον εξαιρετικό πίνακα του Άρη

Βασίλης Μάστορας30 Δεκεμβρίου 2022

Παράσταση απ’ αυτές που αν κάτι στράβωνε και δεν είχε ευτυχισμένο φινάλε για τον Αρη, δε θα «καταπίνονταν» με τίποτε, ήταν ο χθεσινός αγώνας με τον Παναιτωλικό. Συνολικά 20 τελικές έκαναν οι «κίτρινοι», πέτυχαν τρία γκολ με τον ίδιο ποδοσφαιριστή, τον Γκρέι, αλλά τελικά μέτρησε μόνο το ένα.

 Για τα άλλα δύο «μίλησε» η τεχνολογία η οποία και τα στέρησε από τους «κίτρινους». Υπήρχε κι ένας αρνητικός πρωταγωνιστής. Ο διαιτητής Ζαμπαλάς, ο οποίος τα έκανε μαντάρα. Εχασε πολλές φάσεις, «σφύριξε» ανάποδα, χρέωσε με άδικη κάρτα τον Ετέμπο και «μουντζούρωσε» με τις αποφάσεις του την εικόνα του αγώνα. Αυτή την οποία ζωγράφισε ο Αρης με την κατοχή της μπάλας (57%) και τις 20 τελικές, οι οποίες όμως δεν αξιοποιήθηκαν ώστε το σκορ να πάρει τεράστιες διαστάσεις. Το τελικό 1-0 είναι πάμφτωχο σε σχέση με την αγωνιστική απόδοση των δύο ομάδων. 

Ο Πάρντιου αποφάσισε να κάνει επιλογές παικτών για την 11αδα που θα έκαναν την ομάδα επιθετική και οι επιλογές του έφεραν αποτέλεσμα. Με τον Ετέμπο μοναδικό ανασταλτικό χαφ, με τους Ματέο Γκαρσία και Μανού Γκαρθία, εσωτερικούς μέσους, έχοντας στα άκρα Μαντσίνι-Πάλμα και τον Γκρέι στην κορυφή, δηλαδή ένα καθαρό 4-3-3, ο Αρης ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού από νωρίς. Κέρδιζε εύκολα την μπάλα, είχε καλή ανάπτυξη, αλλά όχι και εξίσου καλά τελειώματα. 

Επιχείρησε να σκοράρει είτε με προώθηση της μπάλας στην περιοχή του Παναιτωλικού από τα πλάγια, είτε με σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Ο Οντουμπάτζο δημιούργησε με τα ανεβάσματα του μεγάλα προβλήματα στο αριστερό άκρο της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Μαντσίνι πιστώθηκε τις δύο ασίστ στον Γκρέι που πέτυχε τα ακυρωθέντα γκολ και ο Ετέμπο ήταν κυρίαρχος ανασταλτικά. Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να έχει μόνο μία ευκαιρία στο α’ ημίχρονο και 38% κατοχή της μπάλας! Καλά τα στατιστικά, αλλά χωρίς γκολ δουλειά δε γίνεται. 

Οταν όμως έχεις τον αντίπαλο στα σχοινιά, μαθηματικά θα έρθει και το γκολ. Αυτή η εξέλιξη, σύμφωνα με τις πιθανότητες, έγινε πράξη για τον Αρη στο 53ο με τον Γκρέι. Ο φορ των «κίτρινων» που σ’ έναν ακόμη αγώνα, απέδειξε την εκτελεστική του ικανότητα, όταν παίρνει την μπάλα στο κατάλληλο σημείο και στον κατάλληλο χρόνο, λύτρωσε τους «κίτρινους». Εχασε κι ένα … άχαστο στο 82ο, φάση καρμπόν μ’ αυτή της Λειβαδιάς, αλλά συμβαίνουν κι αυτά. 

Μόνο όμως κάποιος που λειτουργεί ισοπεδωτικά θα επιχειρήσει να μειώσει την εκτελεστική ικανότητα του Γκρέι βάζοντας στη ζυγαριά τις δύο χαμένες ευκαιρίες. Και επειδή για να πάει η μπάλα στον Τζαμαϊκανό έπρεπε να φύγει από πόδι… διαβήτη, αυτή ήταν δουλειά στο Μαντσίνι. Ο Αργεντινός ήταν η αφετηρία και της ασίστ που απέφερε τον νικητήριο γκολ του Αρη. 

Με λίγα λόγια ήταν μαζί με τον Γκρέι και τον Οντουμπάτζο από τους πρωταγωνιστές του αγώνα. Πάντως αυτή η «πληγή» των αναξιοποίητων τελικών, οι οποίες δεν είναι θέμα του φορ, αλλά και των μεσοεπιθετικών, κοστίζει. Αρα θα πρέπει να «δουλευτεί» ακόμη περισσότερο από τον Πάρντιου κι αν δεν μπορούν οι παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.