Ο διαιτητής «έδρασε» και ο Αρης αντέδρασε

Metrosport Team15 Ιανουαρίου 2020

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Ο,τι κι αν έκαναν διαιτητές και Ξάνθη, ο Αρης θα περνούσε απ’ αυτό το ζευγάρι! Παλικαρίσια πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου, το θεσμό που αποτελεί τον μεγάλο φετινό στόχο κι ένα διαχρονικό απωθημένο για τον σύλλογο. 

Πριν από μία εβδομάδα ένας ανεκδιήγητος βοηθός δεν είδε ότι ο Μαντσίνι σκόραρε από κανονική θέση. Χθες ένας άλλος ανακάλυψε έναν καινούριο κανονισμό: ότι για να είσαι οφ σάιντ δεν φτάνει να βρίσκεται μόνο δύο μέτρα (!) πίσω από την άμυνα. Επιπλέον, ο διαιτητής Κουτσιαύτης αν και ήταν δίπλα στον Μαλεζά και στον Λισγάρα, που έπαιζαν βόλεϊ στην περιοχή της Ξάνθης, ουδέποτε έδειξε την άσπρη βούλα σε διπλό πέναλτι που έγινε μπροστά του. Μην ξεχνάμε φυσικά την καθαρή κόκκινη που έπρεπε να δοθεί στον Τζουρίτσκοβιτς, ο οποίος πάτησε τον Ματίγια, αλλά αν ήταν ο Ιντέγε…;

Και μη μου πείτε ότι στο 2-1 ο Λάρσον ήταν εκτεθειμένος, γιατί με όσα έγιναν και στα δύο ματς με την Ξάνθη το τελευταίο πράγμα στο οποίο μπορούμε να σταθούμε είναι αυτό. Πώς να αδικήσεις τον Θόδωρο Καρυπίδη με το ντου που έκανε στο ημίχρονο στους διαιτητές βλέποντας να θέτουν σε κίνδυνο την επένδυση εκατομμυρίων που έκανε στον Αρη; Οχι μόνο εχθές, αλλά επανειλημμένα.

Αγωνιστικά βέβαια το γκολ-οφσάιντ της Ξάνθης ταρακούνησε τους ποδοσφαιριστές του Μίκαελ Ένινγκ, οι οποίοι από εκείνο το σημείο έριξαν στα σχοινά τον αντίπαλό τους. Δεν τον άφησαν να πάρει ανάσα στην άμυνα και σε κάθε περίπτωση φάνηκε ότι ήταν το σημείο στο οποίο λειτούργησε το ένστικτο της επιβίωσης. Σε ένα παιχνίδια που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σίγουρα με μεγαλύτερο σκορ από το 2-1 (συνολικά 3-1) κόντρα σε Ξάνθη, διαιτητές και την κόπωση των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ο Αρης έκανε τη δουλειά του, πέρασε πανηγυρικά στους “8” του Κυπέλλου και κοιτάζει μπροστά. Μια ένεση ψυχολογίας σε μία περίοδο όπου το απρόοπτο με την απαγόρευση μεταγραφών έφερε παγωμάρα στις τάξεις του συλλόγου και πάει να παίξει την Κυριακή ένα ντέρμπι κόντρα στη μοναδική ομάδα που τον έχει κερδίσει φέτος σε αγώνες με αυτό το χαρακτηριστικό.

Υ.Γ.: VAR... και στα φιλικά!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.