Ο διαδραστικός χάρτης της εξάπλωσης του κοροναϊού

Metrosport Team28 Φεβρουαρίου 2020

Ο κοροναϊός τείνει να πάρει διαστάσεις και στην Ελλάδα. Πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε και το τέταρτο κρούσμα. Μια 36χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται στο «Αττικόν», διαγνώστηκε με τον ιό. Η εξάπλωση του έχει προκαλέσει προβληματισμό και σε με μερίδα πολιτών πανικό αφού κάποιοι τρέχουν σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν ό,τι θεωρούν απαραίτητο παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Τα κρούσματα αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς και ο ιός «χτυπά» όλο τον πλανήτη. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στα 2.858 άτομα και δεκάδες χώρες έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να αποτρέχουν την εκδήλωση νέων κρουσμάτων.

Το Πανεπιστήμιο «Τζον Χόπνκις» θέλοντας να δώσει οπτικά το γρήγορο ρυθμό της εξάπλωσης του ιού δημιούργησε μια ειδική πλατφόρμα, η οποία καταγράφει σε real-time τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων. Το Κέντρο Συστημάτων Επιστήμης και Μηχανικής (CSSE) έχει αναλάβει να ανανεώσει συνεχώς τα δεδομένα διαρκώς, συλλέγοντας λεπτό προς λεπτό τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αλλά και των τοπικών αρχών.

Δείτε εδώ τον παγκόσμιο χάρτη της εξάπλωση του ιού 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.