Ο χυμός που ρυθμίζει την υπέρταση σε μια εβδομάδα!

Metrosport Team06 Δεκεμβρίου 2021

Θαυματουργός αποδεικνύεται ένας «μπλε» χυμός όσον αφορά στην υπέρταση καθώς, σύμφωνα με σχετική μελέτη, φαίνεται να ρίχνει την πίεση σε διάστημα «μιας εβδομάδας».

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, γνωστή και ως υπέρταση, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να δημιουργηθούν αμυντικοί φραγμοί εναντίον της. Έτσι, η διατροφή είναι το κλειδί εδώ και ένας «μπλε» χυμός έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη συστολική αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας.

Ο χυμός που ρίχνει την πίεση - Τι έδειξε έρευνα


Μια μελέτη προσπάθησε να αξιολογήσει τα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με την κατανάλωση χυμού άγριου μύρτιλου σε ενήλικες, οι οποίοι διατρέχουν κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.

Στην πραγματικότητα, η υψηλή αρτηριακή πίεση ή η υπέρταση είναι συχνή σε άτομα με διαβήτη. Οι ενήλικες που διατρέχουν κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, κατανάλωναν 240 ml χυμού άγριου μύρτιλου ή ένα ρόφημα εικονικού φαρμάκου ως μέρος της διατροφής τους για επτά ημέρες.

Οι μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης αξιολογήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας. Μέχρι το τέλος της σχετικής μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο «BMC Nutrition», η κατανάλωση χυμού άγριου μύρτιλου «έδειξε μια τάση για μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης», όπως παρατήρησαν οι ερευνητές.

Πάντως, στις καταληκτικές τους παρατηρήσεις, οι ερευνητές υποστήριξαν ότι «η βραχυπρόθεσμη κατανάλωση χυμού άγριου μύρτιλου μπορεί να προάγει καρδιοπροστατευτικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας τη συστολική αρτηριακή πίεση».

Πηγή: Sputnik.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.