Ο χτίστης και ο μύστης !

Metrosport Team05 Οκτωβρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Τους τελευταίους μήνες και μετά την εμφανή αδυναμία του ΠΑΟΚ να συμπεριλάβει στο δυναμικό του παίκτες ποιότητας, το περιβάλλον αλλά και δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του Δικεφάλου αναφέρθηκαν σε μια νέα λογική.

Στη λογική της πλήρους ανανέωσης και του «χτισίματος» μιας νέας ομάδας από τον Λουτσέσκου. Ωστόσο πιο πολύ η ανάγκη και όχι ο προγραμματισμός, κατά την ταπεινή μας γνώμη, οδήγησε στο να εξωτερικευθεί και να κορυφωθεί αυτό το αφήγημα. Δεν ήταν δηλαδή μια απόφαση που προήλθε ύστερα από συσκέψεις, αποφάσεις και προγραμματισμό αλλά από την φυγή της παλιάς φρουράς και τον ερχομό νέων παικτών, ελπιδοφόρων μεν, αλλά χωρίς βέβαιο μέλλον δε. 

Όντως αρκετές από αυτές τις νέες παρουσίες δεν φάνηκαν να ενθουσιάζουν τον προπονητή κ. Λουτσέσκου. Είδαμε παίκτες για τους οποίους δαπανήθηκαν ένα σωρό χρήματα όχι απλά να μην χρησιμοποιούνται αλλά να εξαφανίζονται. Εξαιτίας τούτου εκδηλώθηκαν και φήμες περί της μη καλής σχέσης Μπότο Λουτσέσκου. Όμως ότι έγινε- έγινε και εμείς δε μπορούμε να το αλλάξουμε. 

Μπορούν όμως να το κάνουν αυτό στον ΠΑΟΚ; Μπορούν ένα αφήγημα το οποίο τους προέκυψε τυχαία να το πάρουν και να το μετατρέψουν σε ευκαιρία; Θεωρούμε ότι είναι πολύ δύσκολο έως και αδύνατο. Διότι στην περίπτωση αυτή ο χτίστης (Λουτσέσκου) πρέπει να είναι και ο Μύστης που θα μας εντάξει με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο σε μια νέα ποδοσφαιρική λογική μέσα στην οποία θα έχει καταφέρει να χρησιμοποιήσει και να αξιοποιήσει όλα του τα όπλα (παίκτες) στο έπακρο. 

Δυστυχώς ο χαρακτήρας του προπονητή , από αυτά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, το εμποδίζει αυτό. Δεν είναι εγωιστής αλλά έχει κάποιες αρχές που σε μας μοιάζουν , ίσως και να είναι εμμονές. Θεωρεί ντε φάκτο ότι όποιος παίκτης έρχεται από ξένο πρωτάθλημα είναι πιο έτοιμος από ένα νεαρό του ΠΑΟΚ που έχει δείξει πολύ αξιόλογα χαρακτηριστικά. 

Δυστυχώς όμως αυτό το κάνει κατ’ επιλογήν. Τι εννοούμε; Ο Κουλιεράκης θεωρήθηκε έτοιμος. Ο Κούτσιας και ο Γκορτεζιάνι όχι. Εμείς δεν είδαμε τον αμυντικό του ΠΑΟΚ να μην κάνει λάθη και να είναι άψογος. Κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο άλλωστε. Είδαμε ένα παίκτη που ο προπονητής έδωσε ευκαιρία που δεν δίνει σε άλλους.

 Επίσης ο ίδιος προπονητής μας δήλωνε ότι παίκτης που προέρχεται από τραυματισμό ή έχει χάσει προπονήσεις θα επανέρχεται σταδιακά στην ομάδα. Δεν το είδαμε με τον Νάσμπεργκ ο οποίος ήταν και πολύ μέτριος με τον Παναθηναϊκό. Όχι άδικα αρκετοί διερωτήθηκαν γιατί δεν έπαιξε ο Κάργας. Το ερώτημα μεγαλώνει, μαζί και η αμφιβολία όσο αφορά τον αριστερό μπακ τον Σοάρες. Ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα για ένα παίκτη που είχε μια πολύ καλή χρονιά και φέτος δεν μπορεί να πάρει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής στον ΠΑΟΚ. 

Συμπερασματικά ο χτίστης δεν είναι μύστης αλλά και δεν βλέπουμε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ αυτών που απαρτίζουν το αγωνιστικό και διοικητικό τμήμα του ΠΑΟΚ. Κατά συνέπεια οποιαδήποτε προσπάθεια το αφήγημα να γίνει πραγματικότητα τη θεωρούμε από δύσκολη έως αδύνατη εάν μέσα στον ΠΑΟΚ δεν βάλουν νερό στο κρασί τους και δεν αλλάξουν τακτική.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.