Ο χρόνος που είναι αντίπαλος του Αρη, η κλήρωση και τα μεγάλα ερωτηματικά

Βασίλης Μάστορας23 Ιουνίου 2021

Τα καλά νέα απ’ ότι φαίνεται αργούν ακόμη για τον Αρη. Τουλάχιστον μέχρι την πρώτη ημέρα του Ιουλίου, που θα ανοίξει η αυλαία των μεταγραφών. Και τα νέα θα είναι καλά, μόνο αν βγει αληθινή η μέχρι τώρα πληροφόρηση ότι η ΦΙΦΑ δεν θα κάνει γνωστή την απόφαση της για τον Ντουρμισάι πριν από τις 15/7. Ή σε αντίθετη περίπτωση θα είναι απαλλακτική για τους «κίτρινους». 

Αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με την άσκηση επί χάρτου, ο Αρης με την είσοδο του επόμενου μήνα θα πρέπει να ανακοινώσει τουλάχιστον τους μισούς από τους παίκτες που σχεδιάζει να αποκτήσει κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει με επιτακτική ανάγκη να το κάνει, όχι απλώς για να προλάβει ένα πιθανό κακό μαντάτο από τη ΦΙΦΑ, αλλά και γιατί ο Μάντζιος θα πρέπει να έχει πρόσθετες επιλογές για τον αγώνα με την Αστάνα. Η κλήρωση δεν ήταν από τις καλύτερες που περίμενε ο Αρης, αλλά οι «κίτρινοι» δεν έχουν λόγους, και δεν το έκαναν, να απογοητεύονται. Το αντίθετο. Πορώθηκαν από το όνομα της αντιπάλου, μέτρησαν και το ότι ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στο «Κλ. Βικελίδης» και πιστεύουν στην πρόκριση. Καλό όμως το πάθος και η θέληση, αλλά και η ποιότητα του ρόστερ έχει αξία σε τέτοιες αγώνες που όλα κρίνονται σε 180 λεπτά. Αρα ο Μάντζιος θέλει να έχει στην φαρέτρα του κάποιους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για να προσπαθήσει να τους προετοιμάσει, προκειμένου να πάρει βοήθειες από τις νέες μεταγραφές στους δύο ευρωπαϊκούς αγώνες. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Θεωρητικά «ναι», είναι η απάντηση. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν γεμάτη χρονιά πέρυσι και θα προπονηθούν με τον Αρη τουλάχιστον δύο εβδομάδες θα είναι σε θέση να βάλουν υποψηφιότητα για την 11άδα.

Αν μάλιστα τηρηθεί πιστά, όλο το μεταγραφικό πλάνο είναι πιθανό οι «κίτρινοι» να ολοκληρώσουν και το 80% των μεταγραφών τις πρώτες πέντε ημέρες του Ιουλίου.

Αυτά θα είναι τα πρώτα καλά νέα για τον Αρη που κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στο Conference League μία ομάδα η οποία βρίσκεται σε πλήρη δράση. Κι αυτό είναι που χαρακτηρίζεται ως κακοτυχία για τους «κίτρινους» και όχι τόσο η ποιότητα του ρόστερ της Αστάνα που είναι ξεθωριασμένο σε σχέση με αυτό της χρονιάς που αγωνίσθηκε στο Champions League.

Υπάρχουν όμως κι άλλα νέα που έχουν αφετηρία το υπάρχον ρόστερ κι αν είναι καλά, τότε θα αποτελέσουν ηχηρές εξελίξεις για τους «κίτρινους».

Το ένα είναι η επαναδραστηριοποίηση του Ντουάρτε. Ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τραυματισμό που τον κράτησε πολλούς μήνες εκτός, αλλά η πλήρης αποκατάσταση του θα αποβεί πολύτιμη για την ομάδα.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Κώστας Μήτρογλου. Ποδοσφαιριστής που κατατάσσεται στους σκόρερς υψηλών προδιαγραφών, αλλά είχε δυσανάλογη αγωνιστική προσφορά στην ομάδα. Δικαιολογημένη μέχρι έναν βαθμό, καθώς προέρχονταν από μακροχρόνια αποχή. Φέτος μπήκε κανονικά στο πρόγραμμα της προετοιμασίας με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι πιθανότητες ο Αρης να πάρει από τον «πιστολέρο» πολλά περισσότερα απ’ ότι πέρυσι. Η αγωνιστική ετοιμότητα του Μήτρογλου είναι ένας από τους παράγοντες πάνω στην οποία «χτίζεται» η αισιοδοξία για την προσφορά του τη νέα αγωνιστική περίοδο. Δεν είναι όμως το παν. Θα πρέπει να «κουμπώσει» στο πλάνο της ομάδας και να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο. Γι’ αυτό το κεφάλαιο Μήτρογλου αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό για τον Αρη της νέας χρονιάς.

Υπάρχει όμως αγωνία και για το πόσο έτοιμος θα είναι ο Σάσα. Ποδοσφαιριστής «εργαλείο» στο κέντρο που η παρουσία του στην 11άδα είναι αναγκαία. Κι εδώ όμως μπαίνει ερωτηματικό για την ετοιμότητα του, καθώς ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η ημέρα άφιξης του στη Θεσσαλονίκη.

Υ.Γ: Η στήλη θα… απουσιάσει μέχρι την επόμενη Δευτέρα, λόγω ολιγοήμερης άδειας του υπογράφοντος.

FOCUS

Επειδή η αγάπη προς έναν σύλλογο βιώνεται και δεν δηλώνεται, σας πληροφορώ ότι υπάρχει προπονητής ομάδας μπάσκετ της Basket League που έκανε οικονομική διευκόλυνση στην ομάδα που δούλεψε! Οχι αποποιούμενος τις αμοιβές του ή δεχόμενος καθυστέρηση στην καταβολή τους, αλλά βάζοντας μετρητά στο ταμείο την αγωνιστική περίοδο που τελείωσε! Αυτά για όλους εκείνους που στον επαγγελματικό αθλητισμό πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.