Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΕΖΕΙ… η αγωνία μεγαλώνει και οι πρώτες κινήσεις περιορίζονται σε ιχνηλατήσεις και διερευνήσεις

Δημήτρης Μπούζας04 Ιουνίου 2023

Οι τρεις από τους πέντε των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, αισθάνονται σαν μέγγενη την πίεση του ασφυκτικού χρονικού περιθωρίου, μέσα στο οποίο θα πρέπει να προετοιμαστούν, ώστε να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, από το πρώτο μόλις επίσημο παιχνίδι στη νέα αγωνιστική σεζόν. 

Η ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας και της πρώτης αγωνιστικής επίσημης παράστασης, έχουν καρφωθεί στην σκέψη και στις όποιες προθέσεις των υπεύθυνων του μεταγραφικού τους σχεδιασμού. Αν εξαιρέσουμε τους Αθηναίους που ήταν στις δύο πρώτες θέσεις, οι υπόλοιποι τρεις συμπεριλαμβανομένου και του Ολυμπιακού ανάμεσα τους (πως έγινε κι αυτό;), αυτή τη φορά πιέζονται ασφυκτικά για να αναπληρώσουν τα κενά τους, ώστε να διεκδικήσουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και με τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, τις προοπτικές να πορευτούν ομαλά και με οικονομικά οφέλη στην ευρωπαϊκή τους διαδρομή. 

Στους τρεις βέβαια οι δύο είναι οι εκπρόσωποι της Θεσσαλονίκης με ότι σημαίνει αυτό, τόσο για το τι πέτυχαν την προηγούμενη χρονιά, όσο και για αυτό που φιλοδοξούν για την νέα. Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η λίστα έχει ήδη συμπληρωθεί από τον Λουτσέσκου και παραδοθεί στον Ιβάν, προκειμένου να την μελετήσει και να προχωρήσει στην έγκριση της. 

Οι στόχοι έχουν προσδιοριστεί και δεν απομένει παρά ο μεγαλομέτοχος να δώσει το πράσινο φως σε όσες περιπτώσεις είναι σύμφωνος. Και όταν λέμε σύμφωνος, ασφαλώς και εννοούμε να πληρούν και τη βασική προϋπόθεση μιας οικονομικής ισορροπίας. 

Να βρίσκονται δηλαδή εντός των ορίων του ποσού που έχει αποφασιστεί να διατεθεί. Με μια πιθανότητα κατά την προσωπική μας εκτίμηση, να υπάρξει υπέρβαση αν αξίζει τον κόπο. Ένα όνομα δηλαδή που θα ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ο οποίος αφενός δεν κρύβει την δυσαρέσκεια του για τη μαύρη διετία, αλλά ούτε όμως και την ελπίδα του ότι ο Ιβάν θα κάνει όπως το έκανε πολλές φορές στο παρελθόν, μια μεγάλη κίνηση (υπέρβαση), έξω από τα όρια τα οποία έχουν εκ προοιμίου προσδιοριστεί. 

Από τα διακινούμενα σενάρια διαφαίνεται πως ο απόλυτος διαχειριστής της μεταγραφικής ενίσχυσης είναι ο Λουτσέσκου. Το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα από τον τρόπο με τον οποίο «πλασάρουν» την είδηση τα φίλα προσκείμενα προς τον «όλο οργανισμό» ΜΜΕ, αλλά και τα αντίστοιχα που δεν έπαψαν να δοξολογούν, παρά τις μεγάλες αποτυχίες του, τον Πορτογάλο τεχνικό διευθυντή. 

Από τα δεύτερα διαπιστώνεται μία διακριτική αλλά σύμφωνη και με τα πρώτα άποψη, ότι δηλαδή ο Ρουμάνος σε αυτές τις μεταγραφές έχει το γενικό πρόσταγμα. Χωρίς βέβαια αυτό το τελευταίο να σημαίνει πως ότι πει ή ότι θα εισηγηθεί εκ προοιμίου, έχει και την έγκριση του αφεντικού. Αυτό το τελευταίο επιβεβαιώνεται και από την άρνηση του μεγαλομετόχου να μείνουν εκτός ρόστερ δύο παίκτες τους οποίους πρότεινε ο Ραζβάν, αλλά ο Ιβάν τους θεωρεί μικρού ποδοσφαιρικού διαμετρήματος και αναστήματος και έδωσε εντολή να «απομακρυνθούν» από το ρόστερ. 

 Αν θέλουμε να σταθούμε για λίγο και συγκεκριμένα στις όποιες προσπάθειες ως τώρα έχουν γίνει και αν προκύπτει κάτι βέβαιο, μάλλον είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε στη γενική διαπίστωση του τίτλου του σημειώματος, που αφορά αποκλειστικά ιχνηλατήσεις και διερευνήσεις περιπτώσεων που έχουν σχέση με τη λίστα. Το θέμα -Πέλκα «διατηρείται» κατά την προσωπική μας άποψη λαθεμένα. Ο παίκτης είναι εγνωσμένης αξίας και θεωρείται αξιόπιστη λύση και κίνηση. 

Ως εκ τούτου, δεν επιτρέπεται να μένει σε εκκρεμότητα. Δίπλα στον Πέλκα προστίθεται και η περίπτωση, αξιοσημείωτη πέρα ως πέρα, της επιστροφής του Σταφυλίδη. Και οι δύο συνδεδεμένοι σε απόλυτο βαθμό με τον ΠΑΟΚ και όντας σε πολύ καλή κατάσταση, προβάλουν σαφέστατα σαν αξιόπιστες επιλογές. Κατά τα άλλα κυκλοφορούν ονόματα ιδιαίτερα για την θέση του φορ, τα οποία σε χρόνο ρεκόρ διαψεύδονται. Είτε δικαιολογημένα γιατί είναι φαντασιώσεις, είτε σκόπιμα για να μην ξυπνήσουν ανταγωνιστές. Υπομονή λοιπόν… και έχει ο Θεός. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.