Ο χρόνος δεν κυλά πλέον, υπέρ τους…

Αρις Νικολάκης04 Ιουλίου 2020

Διέλαθε (και διαλανθάνει ακόμη) της προσοχής όλων… Ναι, όπως το διαβάζετε, της προσοχής όλων ανεξαιρέτως διέλαθε. Κι όσων σπεύδουν, να στείλουν την ΑΕΚ στο κατώφλι του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι όσων αποκλείουν τον ΠΑΟΚ από αυτό… Διέλαθε το γεγονός της απόλυτα πλασματικής βαθμολογικής εικόνας τους. Με άλλα λόγια; Είναι μεν, ισόβαθμες οι δυο ομάδες αλλά επειδή ο ΠΑΟΚ έχασε έξω από τα γήπεδα επτά βαθμούς. Δεν τους έχασε μέσα…

Τούτο, για να μην προβάλλονται πλασματικές εικόνες! Τούτο, για να μην προβάλλονται πλασματικές εντυπώσεις. Και δεν αναφερόμαστε στην προσδοκώμενη από τον ΠΑΟΚ δικαίωση της ΠΑΕ στο CAS. Αναφερόμαστε στην ήδη υπάρχουσα κατάσταση από την οποία προβάλλεται ως μεγάλη αποτυχία (που είναι…) του ΠΑΟΚ κι μεγάλη επιτυχία (που είναι) της ΑΕΚ η ισοβαθμία των δύο ομάδων.

Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως εάν κι εφ’ όσον αποδιδόταν δικαιοσύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δε θα γινόταν καν λόγος για την δεύτερη προνομιούχο θέση. Θα ήταν – με …περίπατο – του ΠΑΟΚ (δίχως φυσικά , να είναι επιτυχία του) στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος.

Για να μη σας πούμε και το άλλο. Αυτή η υπόθεση… Τιραμόλα που την τράβηξε από εδώ ο υφυπουργός Αθλητισμού κι από εκεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι η αφορμή για την οποία ο ΠΑΟΚ βρέθηκε από τα ψηλά στα χαμηλά. Υπάρχουν και ποικίλες αιτίες αλλά αυτή η υπόθεση με την πολυιδιοκτησία χάλασε κι αγωνιστικά τον ΠΑΟΚ. Εξάλλου αυτός ήταν και ο ουσιαστικός στόχος της!

Επιμένουμε λοιπόν, δίχως καν υποψία σκέψης για ελαφρυντικά στον ΠΑΟΚ. Διέλαθε (και διαλανθάνει ακόμη) της προσοχής όλων πως η ισοβαθμία του κακού ΠΑΟΚ με την καλή ΑΕΚ οφείλεται σε εξωαγωνιστικούς λόγους. Έτσι για λόγους… τάξης επιμένουμε. Καθώς οι λόγοι ουσίας και μέχρι την έκδοση απόφασης από το CAS επιβάλλουν αυτήν την ισοβαθμία.

Και κάτι ακόμη. Τιμά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που δεν κρύβεται και ως σύνολο κι ως άτομα πίσω από την απόφαση του CAS. Παίζει στα ίσια (και μέχρι σήμερα δεν τα καταφέρνει, για να λέμε τα πάντα, όλα) την δεύτερη προνομιούχο θέση. Δεν περιμένει την δικαίωση της με την επιστροφή των επτά βαθμών. Υπό κανονικές συνθήκες διεξαγωγής του Πρωταθλήματος πάντως, δια… περιπάτου θα την κατακτούσε!

Τιμά και προπονητές και παίκτες (για να λέμε και των… στραβών το δίκιο!) που δεν κρύβονται πίσω από τους επτά βαθμούς οι οποίοι αφαιρέθηκαν με όργια του παρασκηνίου! Δεν βγήκαν, να πουν… «Μη μας πυροβολείτε. Εμείς πήραμε διαφορά ασφαλείας αλλά … Την έκλεψαν»! Θα μπορούσαν. Δεν το έκαναν.

Θα πείτε – και θα έχετε δίκιο …βουνό - πως θα μπορούσαν και καλή μπάλα να παίξουν. Και δεν έπαιξαν. Ε, τι περιμένετε, να σας πούμε τώρα γι’ αυτό;

Δε λέμε πως αλλάζει η σημερινή εικόνα του ΠΑΟΚ με αυτές τις αναφορές μας. Δε γίνεται καλύτερη. Αλλάζει όμως, η εικόνα της ισοβαθμίας την οποία επιχειρούν, να προβάλλουν μέσω της μισής αλήθειας. Και δεν προβάλλουν την άλλη μισή. Την αιτία της διαφοράς. Ήτοι την αφαίρεση επτά βαθμών επειδή έτσι «αποφάσισαν και διέταξαν»!

Περιμένοντας λοιπόν, την απόφαση του CAS όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ οφείλουν, να πασχίσουν για την κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης δίχως τις πλάτες τού CAS. Την ίδια στιγμή οφείλουν οι ίδιοι… Όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως να προχωρήσουν στον προγραμματισμό της μέλλουσας αγωνιστικής περιόδου. Και να αποφασίσουν πάραυτα με ποιους και πως θα προχωρήσουν. Ο χρόνος δεν κυλά πλέον, υπέρ τους…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.