Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος για τον Γουλιέλμο

Metrosport Team30 Μαΐου 2020

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος εμφανίζεται απρόθυμος στη μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών της ΚΑΕ Αρης καθώς είναι αρνητικός και στη λύση της παραχώρησης του 90% που έχει στην κατοχή του, σε 18 φυσικά πρόσωπα. Υπό αυτές τις συνθήκες ο ΑΣ ετοιμάζεται να καταθέσει νέα πρόταση η οποία θα αφήνει ποσοστό και στον ίδιο τον μεγαλομέτοχο.

Πλέον οι συζητήσεις γίνονται από την πίεση του χρόνου αφού κάθε ΚΑΕ της Basketleague οφείλει να καταθέσει φάκελο συμμετοχής στο Πρωτάθλημα έως τις 30/6. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος έπαψε να είναι σύμμαχος για τους «κίτρινους» διότι μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει τη σεζόν 2019-20 και κυρίως, να έχουν καταθέσει έξτρα εγγυητική επιταγή 140.000 ευρώ καθώς αυτά είναι τα βασικά κριτήρια συμμετοχής στο Πρωτάθλημα. Για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανταπόκρισης στα κριτήρια, είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και στο ιδιοκτησιακό. Μέχρι στιγμής ο κ. Γουλιέλμος εμφανίζεται αρνητικός στις λύσεις που του προτάθηκαν και κυρίως σ’ αυτή της παραχώρησης των μετοχών είτε σε 18 είτε και σε 10 φυσικά πρόσωπα. Εχει προτείνει την ίδρυση εταιρίας κεφαλαίου από τον ΑΣ Αρης με την προοπτική μεταβίβασης των μετοχών. 

Εντούτοις, οι νομικοί του Ερασιτέχνη του έχουν εξηγήσει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να εγκριθεί αυτή η νομική ενέργεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Υπό αυτές τις συνθήκες, συζητείται το ενδεχόμενο κατάθεσης νέας πρότασης η οποία θα εντάσσει και τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ στα φυσικά πρόσωπα.

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (30/5)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.