Ο Χριστοδουλόπουλος άλλαξε 5 φανέλες, και άλλοι «τ' ακούν» ακόμη για...μια!

Metrosport Team11 Φεβρουαρίου 2023

Επιμέλεια: Τάνια Μοσχοπούλου

Η πρόσφατη μεταγραφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον Άρη τον κάνει τον μοναδικό παίκτη που έχει βάλει τικ στο παρουσιολόγιο των 5 μεγάλων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος, την στιγμή που κάποιοι άλλοι τα ακούνε ακόμη για την μετακίνησή τους σε μια από αυτές. Μεταγραφές που ακόμη και οι ίδιοι μπορεί κάποια στιγμή να είχαν απαρνηθεί, όμως μέχρι και σήμερα όταν επιστρέφουν στο παλιό τους... «σπίτι» δεν τους υποδέχονται με τον καλύτερο τρόπο.

Πηγαίνοντας δεκαετίες πίσω, όταν το ποδόσφαιρο ήταν ακόμη ρομαντικό και οι κερκίδες τσιμεντένιες χωρίς καθίσματα, το να «αφήσει» κάποιος ποδοσφαιριστής την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε και να πάρει μεταγραφή σε κάποια άλλη του ελληνικού πρωταθλήματος, μπορούσε εύκολα να αποτελέσει λόγο για εθνική... βεντέτα. 
Περίτρανο παράδειγμα αποτελεί αυτό του Γιώργου Κούδα, που έβαλε τα «ερυθρόλευκα» μόνο σε προπόνηση, αφήνοντας όμως πίσω του μια κόντρα ανάμεσα σε βορρά και νότο, που καλά κρατεί μέχρι και σήμερα.

Παρά ,λοιπόν, την βιομηχανοποίηση και την παγκοσμιοποίηση του ποδοσφαίρου, ακόμη και εν έτη 2023, υπάρχουν ορισμένοι Έλληνες ποδοσφαιριστές που όταν επιστρέφουν στην ομάδα από την οποία ξεκίνησαν δεν δέχονται χειροκροτήματα από τους οπαδούς, αλλά το λιγότερο... αποδοκιμασίες και ρυθμικά συνθήματα εις βάρος τους. 
Την ώρα, λοιπόν, που ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αλλάζει την πέμπτη του φανέλα, άλλοι πληρώνουν ακόμη την πρώτη...

Αλέξανδρος Πασχαλάκης


 Ακόμη και αν έχετε βραχέα μνήμη, δύσκολα θα έχετε προλάβει να ξεχάσετε την πολυσυζητημένη επιστροφή του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στη Τούμπα. Μια επιστροφή, που σε γενικές γραμμές φάνηκε να κύλησε ομαλά, όμως σίγουρα για τους οπαδούς η εικόνα του πορτιέρε με τo ερυθρόλευκο σήμα στο στήθος μπροστά από την θύρα 4 δεν ήταν και η καλύτερη. 

Αν και πρόκειται για ένα διαζύγιο σχετικά ανώδυνο, καθώς οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία, αυτό που μάλλον θα πληρώνει για αρκετό καιρό ακόμη ο Πασχαλάκης κάθε φορά που ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη είναι ορισμένες δηλώσεις που ο ίδιος είχε κάνει στο παρελθόν- κατά τη διάρκεια της φρενίτιδας του νταμπλ- και απέκλειε την εν λόγω μετακίνησή του στον Πειραιά. 

Πάντως για πρώτη φορά, ψύχραιμα το αντιμετώπισαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Γιώργος Τζαβέλλας


 Το ίδιο ψύχραιμα, ίσως απλά με λίγα περισσότερα συνθήματα εις βάρος του σπιτιού και της γυναίκας που τον ανέθρεψε- αντιμετώπισαν οι ασπρόμαυροι οπαδοί και την επιστροφή του Γιώργου Τζαβέλλα στην Τούμπα τον Αύγουστο του 2021, αυτή την φορά με τον κιτρινόμαυρο δικέφαλο αετό στο στήθος. 

Αν και για να πάρει την μεταγραφή του στην ΑΕΚ, μεσολάβησαν μερικά χρόνια και μια μετακίνηση στη Τουρκία ,τόσο το διαζύγιο όσο και η επιστροφή δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. 

 Και αυτό γιατί μετά την «φυγή» του, ο τότε τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λόυμπος Μίχελ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως: «Όταν ο Τζαβέλλας έφυγε από τον ΠΑΟΚ οι παίκτες μπόρεσαν να χαμογελάσουν ξανά. Ο Τζαβέλλας άλλαξε από την ημέρα που του ανανεώσαμε το συμβόλαιο του. Αν θυμάστε στις αρχές της χρονιάς ήταν όλα καλά. Μάλιστα, στους αγώνες με τον Άγιαξ ήταν ίσως ο καλύτερος μας παίκτης. Όμως μετά το νέο του συμβόλαιο όλα αλλάξανε. Θέλησε να γίνει ο… αρχηγός των αποδυτηρίων, είναι ένας υπερεκτιμημένος ποδοσφαιριστής».


Σωκράτης Παπασταθόπουλος


 Παρόμοιους «όρκους αιώνιας αγάπης» είχε τάξει και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στους οπαδούς της Ένωσης, όταν κουνούσε το μαντήλι στη Νέα Φιλαδέλφεια και έπαιρνε τον δρόμο για τα ευρωπαϊκά γήπεδα.

 Μεγαλώνοντας, όμως, και συνειδητοποιώντας πως τα πόδια του δεν είναι πλέον ικανά να αντέξουν τα τρεξίματα της Άρσεναλ, αποφάσισε να γυρίσει σπίτι... Όχι όμως σε αυτό από το οποίο είχε φύγει, αλλά μερικά χιλιόμετρα μακριά. Εκεί που τα καθίσματα ήταν ερυθρόλευκα και οι οπαδοί για πολλά χρόνια είχαν σύρει τα εξ αμάξης στη μητέρα του, τη γυναίκα του και τα παιδιά του. 

Αυτό όμως το οποίο εξόργισε τους κιτρινόμαυρους οπαδούς, ήταν το γεγονός πως και ο ίδιος ο παίκτης είχε δηλώσει επανειλημμένα πως αν επέστρεφε στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα ήταν μόνο για τα «μάτια» της ΑΕΚ... Μεγάλη μπουκιά φάε, Σωκράτη, μεγάλη κουβέντα μην λες!

 Οι πιο...light περιπτώσεις 


 Ως γέννημα θρέμμα των ακαδημιών του Άρη, η επιστροφή του Σωκράτη Διούδη κάτω από τα γκολ ποστ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σίγουρα δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

 Και αυτό γιατί ακόμη και τη στιγμή του πρώτου αποχωρισμού, μετά τον υποβιβασμό του Άρη στην Γ’ Εθνική λόγω χρεών, ο Έλληνας διεθνής γκολκίπερ αποφάσισε να βοηθήσει με κάθε τρόπο την μέχρι τότε «οικογένειά» του.

 «Ο Άρης μας χρωστούσε πολλά χρήματα και μπορούσα να μείνω ελεύθερος. Επειδή όμως ήμουν από μικρός στην ομάδα και είχα δεθεί δεν θέλησα να κάνω προσφυγή. Είχα πει στον μάνατζερ μου ότι θέλω να φύγω μόνο με μεταγραφή, ώστε να φέρουμε και κάποια χρήματα στην ομάδα του Άρη», ανέφερε σε συνέντευξη του. 

Μια στάση την οποία δεν λησμόνησαν και οι ίδιοι οι οπαδοί, που έχουν δείξει τον αντίστοιχο σεβασμό στο πρόσωπό το όπως και εκείνος στην ομάδα. Βέβαια, κατά καιρούς, μπορεί να υπήρξαν κάποιοι πανηγυρισμοί και κάποια ξεσπάσματα χαράς από τον Σωκράτη εντός της κιτρινόμαυρης έδρας, που σίγουρα δεν πέρασαν απαρατήρητα- και ασχολίαστα- από τους Αρειανούς.


 Σε αυτή την κατηγορία, των πιο light περιπτώσεων θα μπορούσε να συγκαταλεχθεί και το όνομα του Δημήτρη Μάνου, που έχει φορέσει την φανέλα τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Άρη, χωρίς ωστόσο να έχει προκαλέσει

ποτέ την αντίδραση των φίλων των δύο ομάδων.

 Έξτρα πόντος!

Αν και τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στο μπάσκετ, ο Γιώργος Μπόγρης έχει σπάσει μέχρι και το ρεκόρ του Χριστοδουλόπουλου! 

Ο γνωστός και ως «Μπογρίνιο», έχει προλάβει να φορέσει τις φανέλες του αντίστοιχου Big-5 αλλά στο μπάσκετ. Πέρα, όμως, από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗ και Παναθηναϊκό έχει κάνει το πέρασμά του και από τους εξίσου «ισχυρούς» της Basket League, Περιστέρι, Πανιώνιο καθώς και τις δύο ομάδες της Πάτρας, Προμηθέα και Απόλλων!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.