Ο Χουτεσιώτης, γλίτωσε τον Αρη από τον αγωνιστικό διασυρμό

Βασίλης Μάστορας22 Απριλίου 2024

«Φτηνά» τη γλίτωσε χθες ο Αρης στον αγώνα με την ΑΕΚ. Προηγήθηκε μεν στο σκορ, αλλά κατέρρευσε στο β’ ημίχρονο. Κι αν δεν είχε φύλακα άγγελο τον κίπερ Χουτεσιώτη, το σκορ θα μπορούσε να πάρει τεράστιες διαστάσεις. Συνολικά 27 τελικές, δημιούργησε η ΑΕΚ από τις οποίες οι 12 είχαν κατάληξη την εστία του Αρη. Κι όλες ήταν μία και μία.

Υπήρχε όμως ο 29χρονος Χουτεσιώτης ο οποίος στο παραπέντε αντικατέστησε τον Κουέστα που προσβλήθηκε από ίωση, κι έτσι το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Ο Χουτεσιώτης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Αρη, αφού κατάφερε πλην δύο περιπτώσεων να αποκρούσει με υπέροχες προσπάθειες τις τελικές που η μπάλα είχε κατάληξη την εστία του. Ηταν παντού παρόν, έδωσε λύσεις και δικαίως παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου του Αρη. Ισως μάλιστα η εστία του να έμενε ανέπαφη, αν η άμυνα δεν τον… «πρόδιδε» στα δύο γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ. Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου οι αμυντικοί «ξέχασαν» μόνο τον Σιντιμπέ που προωθήθηκε κι έτσι η ΑΕΚ ισοφάρισε, σε ρυθμό… παρέλασης. Το δεύτερο λάθος είχε την υπογραφή του Ρόουζ, ο οποίος απέτυχε να διώξει την μπάλα και το μόνο που κατάφερε ήταν να την «στρώσει» στον Αμραμπατ. Ο επιθετικός της ΑΕΚ δεν έχασε την ευκαιρία και σημείωσε το 1-2. Κρίμα για τον κίπερ του Αρη που ο αγώνας είχε αυτή την εξέλιξη. Αν τελικά οι «κίτρινοι» νικούσαν ο ηλεκτρονικός πίνακας θα έπρεπε να γράψει το όνομα του Χουτεσιώτη αντί του Αρη, ότι κέρδισε την ΑΕΚ.

Στο ποδόσφαιρο όμως πολλά πράγματα δεν γίνονται όπως τα σχεδιάζεις. Και ο Μάντζιος δήλωσε πριν από τον αγώνα ότι «δεν πρέπει να δεχόμαστε στις αρχές των αγώνων γκολ, γιατί είναι δύσκολο να επανέλθουμε”, αλλά παρ’ όλο που χθες η ομάδα του προηγήθηκε με τον Μορόν (38ο) και τελείωσε το ημίχρονο με 1-0, κατέρρευσε στο β’ ημίχρονο. Τον λόγο και τις αιτίες θα πρέπει να τις ψάξει ο Μάντζιος. Δεν είναι λογικό μία ομάδα να έχει δύο διαφορετικά πρόσωπα και μάλιστα η διαφορά στην απόδοση της να είναι χαώδης, μεταξύ των δύο ημιχρόνων. Αλλωστε βαδίζοντας προς τον Τελικό, ο προπονητής του Αρη θα πρέπει να ανακαλύψει τις αιτίες που ο Αρης έχει χάσει την αγωνιστική του ισορροπία στους τρεις από τους τέσσερεις αγώνες- ντέρμπι, των πλέι οφ.

Ο Αρης είχε χθες τον Φατόρε δεξιά και Μοντόγια αριστερά στην άμυνα, Βερστράτε και Νταρίντα αμυντικά χαφ, τον Μανού Γκαρσία πίσω από τον Μορόν και στα άκρα Σαμόρα και Παναγίδη.

Η ΑΕΚ που ξεκίνησε με 4-4-2 και τους Πόνσε-Τσούμπερ στην κορυφή της επίθεσης, μάρκαρε ψηλά και έδειχνε διάθεση να «πνίξει» τον αντίπαλο της. Ο Αρης κατάφερε να προσαρμοστεί στις ανάγκες του αγώνα και απόδειξη αυτού είναι ότι στα πρώτα 15 λεπτά δημιούργησε τρεις ευκαιρίες, όσες δηλαδή και η ΑΕΚ. Ευκαιρίες στις οποίες αντέδρασαν εκπληκτικά οι δύο τερματοφύλακες, Χουτεσιώτης και Αθανασιάδης.

Ο ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε καλύτερη επιθετική λειτουργία, με τον Αμραμπατ και Ελίασον να δημιουργούν διαδοχικούς κινδύνους για την εστία του Αρη. Δεκαεπτά ήταν οι συνολικές τελικές στο πρώτο ημίχρονο, από τις οποίες μόνο έξι ήταν του Αρη. Παρ’ όλα αυτά οι «κίτρινοι» κατάφεραν να προηγηθούν και να πάνε στα αποδυτήρια με σκορ νίκης, έχοντας ως πρωταγωνιστές εκτός από τον κίπερ, τον Νταρίντα που έκανε σπουδαία δουλειά στον άξονα και τον Μανού Γκαρθία. 

Ο Μάντζιος άλλαξε τον Βερστράτε με τον Ντούρασεκ (46ο) και ο Αρης έχασε πολλά στο ανασταλτικό κομμάτι. Η ΑΕΚ τον έβαλε κυριολεκτικά μέσα στην περιοχή του και δημιουργούσε την μία τελική μετά την άλλη. Ετσι όπως εξελίσσονταν ο αγώνας ήταν θέμα χρόνου να πετύχει η ΑΕΚ κι ένα δεύτερο γκολ. Η αλλαγή του Μανού με τον Φετφατζίδη (64ο) δεν πρόσφερε τίποτε, όπως και η είσοδος του Ζουλ και του Ανσαριφαρντ. Ο Αρης στο β’ ημίχρονο έδειχνε σημάδια κατάρρευσης και δεν έβγαλε ούτε ίχνος αντίδρασης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.