Ο Χούλκενμπεργκ αποχωρεί από την Haas και πάει στην Sauber το 2025

Metrosport Team27 Απριλίου 2024

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ θα αποχωρήσει από την Haas στο τέλος της σεζόν και αναμένεται να πάει στην Ελβετική Sauber το 2025 που θα ονομαστεί σε Audi από το 2026.

Παρελθόν θα αποτελέσει ο 36χρόνος πιλότος στο τέλος της φετινής σεζόν από την Αμερικανική ομάδα καθώς ο Γερμανός δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του και θα ενταχθεί στην Sauber από το 2025, με φόντο την είσοδο της Audi στην Formula 1.

Καθώς οι μέρες μετρούν αντίστροφα για τον έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και το GP του Μαϊάμι στις ΗΠΑ οι ανακατατάξεις στην Formula 1 για την επόμενη χρονιά συνεχίζονται. Ο Nico Hulkenberg θα αποχωρήσει από την Haas στο τέλος της φετινής σεζόν, βάζοντας τέλος σε ένα κεφάλαιο το οποίο διήρκησε 2 χρόνια, μιας και ο Γερμανός εντάχθηκε στην αμερικανική ομάδα το 2023.

Μέτρησε μόλις μια παρουσία στους βαθμούς εκείνη τη σεζόν, στο GP της Αυστραλίας όπου και κατέλαβε την έβδομη θέση, ενώ φέτος έχει τερματίσει τρεις φορές στην βαθμολογούμενη δεκάδα με καλύτερο αποτέλεσμα την ένατη θέση και πάλι στην Αυστραλία και άλλες δύο δέκατες θέσεις σε Σαουδική Αραβία και Κίνα. Με τους τέσσερις βαθμούς που έχει κατακτήσει, η Haas βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, μπροστά από Williams, Alpine και Sauber. 

Η έλευση του Γερμανού στην ομάδα το 2025 σημαίνει ότι ένας εκ των Βάλτερι Μπότας και Γκουάνιου Τζόου θα αποχωρήσει από το Χίνβιλ του χρόνου. Ενδεχομένως, μάλιστα, να αποχωρήσουν και οι δύο, αν η Audi καταφέρει να πείσει τον Κάρλος Σάινθ να καταλάβει την άλλη πλευρά του γκαράζ. Ο Ισπανός φέρεται να περιμένει τις αποφάσεις της Mercedes, για τη θέση που θα αφήσει ο Λιούις Χάμιλτον, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο να διαδεχθεί τον Μαξ Φερστάπεν στη Red Bull Racing στην -εξαιρετικά μακρινή- πιθανότατα που ο Ολλανδός θα αποφασίσει να φύγει στο τέλος του 2024 από το Μίλτον Κινς, εξαιτίας του “πολέμου ισχύος” στα ενδότερα της RBR και της επερχόμενης αποχώρησης του Άντριαν Νιούι.

Όσο για τη Haas F1, στην πολ ποζίσιον για τη θέση που θα αφήσει ο Χούλκενμπεργκ το 2025 βρίσκεται ο ταλαντούχος νεαρός Όλιβερ Μπέρμαν ο οποίος ο νεαρός Βρετανός ανήκει στην Ακαδημία της Ferrari, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με τη Haas και επιθυμεί να οικοδομήσει έτσι την εμπειρία του 18χρονου στη Formula 1. Θυμίζουμε ότι ο Μπέρμαν έκανε τη πρώτη του εμφάνιση στην F1 στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας αντικαθιστώντας τον Κάρλος Σάινθ και έκανε εξαιρετική εμφάνιση παίρνοντας την 7η θέση μπροστά από τον μελλοντικό οδηγό της Ferrari Λιούις Χάμιλτον.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.