Ευθύμης Κουλούρης: Ο αθλητής ως χορευτής!

Χάρης Δημαράς07 Φεβρουαρίου 2020

Η εξέλιξη του Ευθύμη Κουλούρη και η ανακήρυξή του σε πρώτο σκόρερ της Super League ήταν σίγουρα μια από τις εκπλήξεις του περσινού πρωταθλήματος.

Το metrosport.gr αποκαλύπτει το πρόγραμμα από το οποίο προέκυψε η κινητική εξέλιξη του φορ την εθνικής ομάδας και το οποίο συνδέει την επιστήμη του αθλητισμού και του χορού (dance medicine and science) με την επιμέλεια του Παναγιώτη Πετρογιάννη.

Στο παρελθόν, δεν είναι λίγες οι απόπειρες που έχουν γίνει να συνδυαστεί η τέχνη του χορού και ο αθλητισμός ώστε να βελτιωθεί η απόδοση των αθλητών, χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο ειδικός κινησιόλογος Παναγιώτης Πετρογιάννης έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια ένα πρόγραμμα ανάλυσης της κίνησης μέσω του οποίου αξιοποιούνται επιλεγμένα στοιχεία της χορευτικής κίνησης, ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόδοση.

Σκοπός του προγράμματος είναι η διόρθωση κινητικών ή μυοσκελετικών αδυναμιών που οι αθλητές είτε δεν είχαν παρατηρήσει, είτε δεν είχαν τον τρόπο να τα αντιμετωπίσουν.

Ο Ευθύμης Κουλούρης παρακολουθώντας συνεδρίες ειδικής κινησιολογικής υποστήριξης κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά τομείς της ευκαμψίας, ευλυγισίας, ισορροπίας και δύναμης και μέσα από σκληρή δουλειά κατάφερε να φτάσει στην κορυφή των σκόρερς στο ελληνικό πρωτάθλημα και να πάρει φανέλα βασικού σε αρκετούς αγώνες της εθνικής ομάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πετρογιάννης έχει αρχίσει συνεργασίες με μάνατζερ που εκπροσωπούν επαγγελματίες αθλητές όπως οι Τσιλιγγίρης του Άρη, Μιχαηλίδης και Τσίκος του ΠΑΟΚ, Πούγγουρας του Παναθηναϊκού, Στεργιάκης της Σλάβιας Σόφιας, Σιαμπάνης της Nότιγχαμ Φόρεστ και οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν στην εξέλιξη-βελτίωση των αθλητών τους. 

Δείτε στο βίντεο την παρουσίαση της συγκεκριμένης εργασίας: 


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.