Ο «χαμένος» Ματέο, το πλούσιο ρόστερ και ο απαιτητικός Μάντζιος

Βασίλης Μάστορας29 Δεκεμβρίου 2020

ΟΜατέο Γκαρσία για πολλούς λόγους ήταν η πιο πολυσυζητημένη μεταγραφή του Αρη, το περασμένο καλοκαίρι. Ο Αργεντίνος όταν το καλοκαίρι του 2019 μεταγράφηκε στον Ερυθρό Αστέρα έφυγε αφήνοντας πίσω του εξαιρετικές ποδοσφαιρικές εντυπώσεις. Ηταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στον Αρη (30 αγώνες, 10 γκολ) και ο λόγος που προφανώς τον απέκτησε η σέρβικη ομάδα.

Ο Γκαρσία δεν έκανε τη δουλειά για την οποία τον απέκτησε ο Ερυθρός Αστέρας, αγωνίστηκε μόνο σε 15 αγώνες, σε πολλούς από αυτούς ως αλλαγή και πέτυχε μόνο 4 γκολ. Το περασμένο καλοκαίρι είχα βάλει έναν προβληματισμό για το ποιόν Ματέο θα αποκτήσουν οι «κίτρινοι». Και απ’ ότι φαίνεται ο Γκαρσία απέχει πολύ από την βηματισμό που είχε τον 2018-’19 στον Αρη. Ο Γκαρσία είναι αλήθεια ότι και τις προηγούμενες χρονιές έψαχνε την αγωνιστική του ταυτότητα, καθώς συνολικά σε τέσσερις αγωνιστικές περιόδους έχει πετύχει σε 133 αγώνες 21 γκολ.

Πέραν του παραπτώματος της καθυστέρησης της επιστροφής του που δείχνει ερασιτεχνική νοοτροπία, το σίγουρο είναι ότι ο ταλαντούχος Αργεντίνος δεν έχει μπει ακόμη στο κλίμα του παιχνιδιού του Αρη. Είναι παρών-απών στους περισσότερους αγώνες, παρότι ο Μάντζιος επιχείρησε να τον αξιοποιήσει κι ως οργανωτή. Μέχρι στιγμής η προσφορά του Γκαρσία είναι δυσανάλογη με το κόστος του συμβολαίου του και τον θόρυβο που έκανε η μεταγραφή του. Αυτή τη στιγμή ο Μάντζιος δεν έχει την πολυτέλεια να πειραματίζεται με τη συμμετοχή του Γκαρσία από τη στιγμή που έχει ένα ισχυρό όπλο στην φαρέτρα του που είναι ο Σίλβα. Παίκτης που έχει πείσει για την ποδοσφαιρική του ποιότητα και την αποτελεσματικότητα. Αρα ο Ματέο Γκαρσία είναι αυτός που θα πρέπει να βάλει τον εαυτό του σε τροχιά 11άδας καθώς το φετινό ρόστερ του Αρη δίνει λύσεις στο κόουτς για να μην συγχωρεί τους παίκτες που γίνονται βαρίδια στην πρόοδο του Αρη.

FOCUS

Στο τελευταίο μου άρθρο γκρίνιαξα για την απουσία του κράτους στη χρηματοδότηση της μεθόδου κατά του covid-19, του διευθυντή Αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου» κ. Αχιλλέα Αναγνωστόπουλου. Πληροφορήθηκα ότι οι 230.000 ευρώ, τελικώς, συγκεντρώθηκαν με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, του φορέα «Ελλάδα 2021» και την χρηματοδότηση με 70.000 ευρώ από το νοσοκομείο «Παπανικολάου». Εύγε σ’ όλους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.