«Ο χαλίφης και τα στρουμφάκια» στο Δελφινάριο της Σούπερ Λίγκα

Δημήτρης Μπούζας23 Σεπτεμβρίου 2022

Σαφέστατα θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τον τίτλο μιας πετυχημένης κωμωδίας, τα όσα συμβαίνουν στις τελευταίες συσκέψεις του Συνεταιρισμού, από τη στιγμή που πέρασε το κατώφλι του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Είναι αλήθεια πως θα έσπαγε ταμεία η μετάλλαξη της Σούπερ Λίγκα σε θεατρική σκηνή και ως εκ τούτου αυτόματα το Δελφινάριο θα κατέβαζε κεπέγκια και ο άμοιρος Σεφερλής θα πήγαινε κατευθείαν στο ταμείο ανεργίας.

Δυστυχώς όμως όλα αυτά που συμβαίνουν και τα οποία από μόνα τους αυτοδιακωμωδούνται, αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και επηρεάζονταν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του και τις προοπτικές, κάποια στιγμή να βρει το δρόμο του και... την υγεία του. Αυτό το τελευταίο όπως φαίνεται δεν ανησυχεί καθόλου τους έχοντες την τιμή και την ευθύνη να το εκπροσωπούν και να νοιάζονται για την προκοπή του. Το απέδειξαν και στην προχθεσινή σύσκεψη. Στην οποία οδηγήθηκαν εκόντες – άκοντες από τον... άρχοντα των δαχτυλιδιών, ή τον χαλίφη όπως λένε στον χώρο για τον εκάστοτε παντοκράτορα του. 

Συναθροίσθηκαν λοιπόν για να λύσουν προβλήματα οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκα με εντολή του προέδρου της, ο οποίος από τη στιγμή που πέρασε το κατώφλι του Συνεταιρισμού, ενεργεί ολοφάνερα αλλά και σπασμωδικά, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ομάδας του και τίποτα περισσότερο. Πέραν βέβαια και από την πρόθεση του να αποδείξει ότι είναι το αδιαφιλονίκητο αφεντικό επί παντός επιστητού. Είχαμε λοιπόν και πάλι πίσω από την υπόθεση Κλάτενμπεργκ και τις εμμονές του να ελέγξει σε απόλυτο βαθμό την διαιτησία, πιρουέτες τις οποίες έβλεπαν και ανεχόντουσαν χωρίς καμία αντίδραση οι περισσότεροι από όσους συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη. 

Να σκεφτεί κανείς ότι είχε το θράσος να ενημερώσει ότι σκέφτεται να συναντήσει μόνος του την ηγεσία της ΚΕΔ και να συζητήσει μαζί της, αλήθεια τι, για το υπόλοιπο από τα 3/4 των αξιολογημένων διαιτητών που σφυρίζουν στο πρωτάθλημα, παράλληλα με τον ρόλο που θα διαδραματίσει ο αρχιδιαιτητής της Αιγυπτιακής ομοσπονδίας, αργόμισθος κολλητός του και υπερασπιστής των συμφερόντων του; Στην συγκεκριμένη πρόταση υπήρξαν αντιδράσεις. Ελάχιστες αλλά τιμητικές. 

Κάποιοι είχαν το φιλότιμο αλλά και τις ηθικές αντιστάσεις ότι δεν είναι δυνατόν χωρίς απόφαση του συνόλου και εξουσιοδότηση, να μονοπωλεί τον ρόλο του προέδρου. Ήταν πολύ λίγοι όμως για να διασώσουν το κύρος της διοργανώτριας. Οι υπόλοιποι μουγγαμάρα σε ρόλο αμνοεριφίων, τα οποία άβουλα εκτελούν τις επιθυμίες του τσομπάνη. Ξεχωριστό χρώμα στη συγκεκριμένη σύσκεψη θα μπορούσε να πει κανείς ότι έδωσε ένα επεισόδιο ανάμεσα στον Αχιλλέα Μπέο και την εκπρόσωπο του Ατρομήτου κυρία Κοξένογλου. 

Την οποία ο Δήμαρχος Βόλου επιτίμησε κατά κάποιο τρόπο, λέγοντας της με ποιες γνώσεις παίρνει θέση για τον Κλάτενμπεργκ, προτείνοντας της συγχρόνως ότι θα ήταν καλύτερο «να πάει να φτιάξει παστίτσιο». Άμεσα όμως επενέβη ο πρόεδρος για να υποστηρίξει την εκπρόσωπο του Ατρομήτου, η οποία κατηγόρησε μάλιστα τον Μπέο για σεξισμό. Βλέπεται το αίμα νερό δεν γίνεται. Από εποχής ακόμη Κόκκαλη – Σπανού, ο Ατρόμητος πάντα αραγμένος στην προβλήτα του λιμανιού. 

Το τραγικό και το συγκλονιστικότερο στην όλη διαδικασία, ήταν ότι όταν ο τιτανομέγιστος αυτός παράγοντας της ομάδας της εύνοιας και των σκανδάλων ομολόγησε πως τις κατάπτυστες ανακοινώσεις τις έγραψε ο ίδιος ως εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκα, χωρίς να ρωτήσει κανέναν! Και με θράσος χιλίων πιθήκων είπε το εξής απολαυστικό: «Δεν μπήκε εκ παραδρομής η υπογραφή μου». 

Προφανώς ίσως να μην γνωρίζει τι σημαίνει το εκ παραδρομής. Κάτι το οποίο επιβεβαίωσαν με την σιωπή τους και την απίστευτη ανοχή τους οι περισσότεροι εκπρόσωποι των σωματείων, που εκείνη τη στιγμή έμοιαζαν με στρουμφάκια και όχι με υπεύθυνα άτομα που σέβονται τον εαυτό τους. Στο περιθώριο της σύσκεψης αποκαλύφθηκε επίσης από τον ίδιο και ανακοινώθηκε ότι θα προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη για να «τελειώσει» επιτέλους την ΕΠΟ, από την στιγμή που ο επί δεκαετίες τοποτηρητής του και υπερασπιστής των συμφερόντων της ομάδας του, γιος του αείμνηστου Σάββα, Θόδωρος Θεοδωρίδης, όπως και ο κολλητός του Υφυπουργός Αθλητισμού, δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν λόγω του αυτοδιοίκητου.

Ανέντιμη επίθεση στον ηγέτη του ΠΑΟΚ

Ανήκουστη και ανέντιμη επίθεση στον ηγέτη του ΠΑΟΚ και στην οικογένεια του, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του νέου (δηλαδή του παλιού και απολυθέντος ως αποτυχημένου Μίτσελ) προπονητή του Ολυμπιακού, από τον πρόεδρο της ομάδας της εύνοιας και των σκανδάλων.

ΥΓ1: Χίλιες φορές ντροπή, ο άνθρωπος δεν έχει όρια. Στην παρουσίαση του νέου, του τρίτου κατά σειρά κόουτς μέσα σε ενάμιση μήνα, ενός προπονητή που έχει απολυθεί βέβαια ως αποτυχημένος, χωρίς λόγο και αφορμή εξετράπη και εκστόμισε ανοίκειους χαρακτηρισμούς για τον ηγέτη του ΠΑΟΚ. Οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ αλλά και ολόκληρη η βόρεια Ελλάδα του στέλνει ένα μήνυμα, ότι τον Ιβάν τον θεωρεί περισσότερο Έλληνα από κάποιους άλλους. Τους λόγους τους ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον ο ίδιος ο υβριστής. Βέβαια περιμένουμε και την αντίδραση του επίσημου ΠΑΟΚ στην συγκεκριμένη περίπτωση.

ΥΓ2: Παλεύει γενναία ο «Καίσαρας», έχοντας στο πλευρό του τις ευχές και τις προσευχές εκατοντάδων χιλιάδων. Είναι κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα, οι γιατροί καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να αποτρέψουν επιπλοκές και αδιέξοδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.