Ο Χάαλαντ είναι ασταμάτητος, πέτυχε νέο χατ τρικ και έγραψε ιστορία!

Κωστής Παναγιώτου18 Μαρτίου 2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι σε δαιμονιώδη κατάσταση και το αποδεικνύει σε κάθε αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι είτε εντός Αγγλίας, είτε εκτός συνόρων. Ο Νορβηγός πέτυχε δύο γκολ μέσα σε διάστημα τριών λεπτών απέναντι στη Μπέρνλι για τα προημιτελικά του FA Cup, ενώ αργότερα πέτυχε ακόμη ένα, φτάνοντας τα έξι χατ τρικ για φέτος!

Ο Χάαλαντ είναι το πρόσωπο των "πολιτών" τη φετινή σεζόν και σκοράρει κατά ριπάς. Στην αναμέτρηση με τη Μπέρνλι σημείωσε δύο τέρματα μέσα σε τρία λεπτά. Το πρώτο το πέτυχε στο 32ο λεπτό, μετά από κάθετη πάσα του Άλβαρες.

Πριν προλάβουν να κατευνάσουν οι πανηγυρισμοί ο Νορβηγός πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 35ο λεπτό, μετά από γύρισμα του Φόντεν και εξαιρετικό πλασέ, κάνοντας το 2-0 υπέρ της ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Στο 59ο λεπτό σκόραρε και για τρίτη φορά, με αποτέλεσμα να φτάσει τα έξι χατ τρικ τη φετινή σεζόν, ενώ έχει σημειώσει τα περισσότερα χατ τρικ τη φετινή σεζόν από όλους τους άλλους παίκτες της Premier League μαζί.

Μάλιστα, ο τρομερός Χάαλαντ με τα τρία σημερινά του τέρματα μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ παικτών, φτάνοντας τα 42 γκολ σε μια σεζόν, με αποτέλεσμα να γίνει ο έκτος ποδοσφαιριστής της Premier League που ξεπερνάει τα 40 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις σε μια σεζόν.

Επίσης, ο 22χρονος επιθετικός απέχει μόλις δύο γκολ για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Σαλάχ και του Φαν Νίστελροϊ και τρία για να γίνει ο πρώτος με 45 τέρματα σε μια σεζόν και βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου. 

Αναλυτικά οι έξι παίκτες της Premier League με 40+ γκολ σε μια σεζόν:

44 - Van Nistelrooy/ 2002-03 

44 - Salah/ 2017-18 

42 - Ronaldo/ 2007-08 

42 - Haaland/ 2022-23

41 - Cole/ 1993-94 

41 - Kane/ 2017-18 

Στην Premier League έχει 28 γκολ σε 26 αγώνες, στο Champions League 10 τέρματα σε 6 παιχνίδια, στο Carabao Cup και στο FA Cup 4 γκολ σε 4 αναμετρήσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.