Ο αυτόχειρας Αρης και ο… βιαστικός διαιτητής που «έγραψε» το 2-2

Βασίλης Μάστορας08 Μαρτίου 2021

Δεύτερο ποτήρι γεμάτο πίκρα υποχρεώθηκε να πιεί μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, ο Αρης. Πόσο πικρό; Για τους απαιτητικούς, περίπου το ίδιο μ’ αυτό του αποκλεισμού από τον Ολυμπιακό. Κι αν υπάρχει κάποια διαφορά είναι ότι οι «κίτρινοι» θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία για να πετύχουν τον φετινό τους στόχο στο Πρωτάθλημα.

Κάτω απ’ άλλες συνθήκες η κατάκτηση του ενός βαθμού μέσα στην Τούμπα δεν θα χαλούσε κανέναν. Ο Αρης θα διατηρούσε το αήττητο για τέταρτο αγώνα πρωταθλήματος στην έδρα του ΠΑΟΚ και συγχρόνως τη δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, οπότε όλα θα ήταν καλά. Τώρα όμως κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Και πώς να είναι όταν επί 87’ λεπτά ο Αρης είχε τη νίκη στα χέρια του και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Λίγο νωρίτερα έχασε την ευκαιρία με τον Μάνο να κάνει το 0-3 και να δώσει την έκταση ενός απίστευτου θριάμβου στη νίκη. Οταν όμως δεν σκοτώνεις τον αντίπαλο σου, πάντα «παίζεις» με τον κίνδυνο να γυρίσει ο αγώνας. Κι αυτό έπαθε ο Αρης, που στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ πλήρωσε τις αλλαγές που έκανε ένα λεπτό νωρίτερα ο Μάντζιος. 

Ο προπονητής του Αρη πίστεψε ότι βάζοντας τον Μπεναλουάν ως τρίτο στόπερ και τον Γκάνεα αντί του Μαντσίνι θα «κλείδωνε» τη νίκη. Η εξέλιξη δεν τον δικαίωσε καθώς ο Μπεναλουάν χρεώνεται λάθος πριν η μπάλα φθάσει στον σκόρερ Ινγκανσον. Είτε έφταιξε η κακιά στιγμή, είτε το ότι δεν πρόλαβαν οι αλλαγές να προσαρμοστούν στις ανάγκες του αγώνα, το θέμα είναι ότι το κακό έγινε και η… έμπνευση του Μάντζιου δεν απέφερε αποτέλεσμα σε μία ομάδα που δεχόταν πίεση, αλλά έδειχνε ότι είχε τον τρόπο να απαντά. Οσο για τη φάση του πέναλτι; Η ευκολία με την οποία ο διαιτητής έδειξε, ενώ ήταν κοντά στη φάση, λανθασμένα την άσπρη βούλα στο 77’ (φάση Σίλβα-Ζίβκοβιτς) είναι ένας καλός λόγος αμφισβήτησης της απόφασης του να το καταλογίσει στις καθυστερήσεις σε μία διεκδίκηση τερματοφύλακα επιτιθέμενου στον αέρα.

Ο κυρίαρχος λόγος που Αρης δικαιούται να είναι θυμωμένος για την εξέλιξη του αγώνα είναι ότι κυριάρχησε στο γήπεδο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Τακτικά ήταν καλύτερα προετοιμασμένος και αξιοποίησε στο έπακρο το μεγάλο του όπλο που είναι η μεσοαμυντική λειτουργία. Ο Μάντζιος επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει κλασικό φορ και προτίμησε τον Μαντσίνι, με τον Μπρούνο να συμπληρώνει την τριάδα των μεσοεπιθετικών. Ο Βραζιλιάνος αποδείχθηκε ο μοναδικός αδύναμος κρίκος του Αρη στα πρώτα 45 λεπτά και ορθώς ο προπονητής του Αρη τον αντικατέστησε με τον Μάνο, στο β’ ημίχρονο (55ο). Οι «κίτρινοι» που απείλησαν στο 17ο λεπτό και προηγήθηκαν στον 26ο κρατούσαν τους παίκτες του ΠΑΟΚ μακριά από την περιοχή του Μπουσέ. Η τριάδα Σβαμπ, Τσιγγάρας και Καγκάβα δεν εύρισκε τρόπους να κυκλοφορήσει την μπάλα στον επιθυμητό βαθμό με αποτέλεσμα ο Κρέμνιτσικ να υποχρεώνεται να γυρνάει πίσω για να παίρνει την μπάλα.

Στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, χωρίς όμως να γίνει μέχρι το 70ο λεπτό ιδιαιτέρως απειλητικός. Αντιθέτως ο Αρης που συνέχισε να έχει καθαρό μυαλό και εύρισκε τον τρόπο να κρατάει ανέπαφη την εστία του, κατάφερε να κάνει τον 0-2 και να δημιουργήσει μία εξαιρετική ευκαιρία για το 0-3. Δεν το πέτυχε κι έτσι έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ που έπαιξε τα ρέστα του, να ισοφαρίσει με τη βοήθεια και ενός πέναλτι απ’ αυτά που δύσκολα σφυρίζονται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.