Ο Αυγενάκης, ο Γραμμένος και η αποκατάσταση της αδικίας

Βασίλης Μάστορας18 Ιουνίου 2020

Η αναδιάρθρωση που επιχειρήθηκε στα ποδοσφαιρικά Πρωταθλήματα, εξελίχθηκε σ’ ένα μεγάλο φιάσκο, το οποίο είχε και «θύματα». Αυτά ήταν οι περισσότερες ομάδες της Γ’ Εθνικής τις οποίες, η άδικη γι’ αυτές απόφαση, τις υποχρέωσε να κατρακυλήσουν μία κατηγορία παρακάτω. Αποτέλεσμα; Να χαθεί το αγωνιστικό ενδιαφέρον των ομάδων και στην ουσία να τιμωρηθούν τα «κύτταρα» του ποδοσφαίρου και οι παράγοντες-αιμοδότες του αθλήματος.

Το έγραφα και χθες, ότι όλες οι ζυμώσεις που κάνουν οι παράγοντες της δεύτερης τη τάξη Λίγκας είναι στη λογική «να βγει η νέα χρονιά κι έχει ο Θεός». Αυτή η λογική είναι κοντόφθαλμη και δεν δίνει καμία προοπτική ανάπτυξης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος έχουν στα χέρια τους, από τις αρχές του μήνα, μία ολοκληρωμένη πρόταση από τις οκτώ πρωταθλήτριες ομάδες της Γ' Εθνικής για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Η πρόταση είναι τεκμηριωμένη και έχει επιμέρους εισηγήσεις για τα αναπτυξιακά κίνητρα, για τα οικονομικά, το εμπορικό, τα έσοδα από την τηλεόραση, για θέματα βίας και την στήριξη των Ελλήνων παικτών.

Σύμφωνα με αυτή προτείνεται η Super League να έχει 16 ομάδες, η δεύτερη τη τάξη κατηγορία, η οποία λίγη αξία έχει το πώς θα ονομάζεται, δύο ομίλους από 16 ομάδες και η Γ’ Εθνική 112 ήτοι οκτώ ομίλους από 14 ομάδες.

Ακόμη η πρόταση στάλθηκε στον πρόεδρο της Ενωσης Super League 2/Football League, Λεωνίδα Λεουτσάκο αλλά και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

Στόχος, όπως επισημαίνουν οι ομάδες που υπογράφουν την πρόταση «να θέσουμε τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια, ώστε μέσα από το πέρασμα του φονικού ιού, να προκύψουν νέα αισιόδοξα δεδομένα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Η τρίτη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, η Γ ́ Εθνική, θα είναι ερασιτεχνική και θα διέπεται από τους κανόνες και τις αποφάσεις, της έως τώρα λειτουργίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΠΟ.

Οι άνθρωποι λοιπόν που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρέπει να βλέπουν το δάσος και όχι το δέντρο, έχουν χρυσή ευκαιρία να αναλάβουν πρωτοβουλίες με τις οποίες θα αποκαταστήσουν μία αδικία, αλλά κυρίως θα βάλουν γερές βάσεις για την επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου. Ακολουθώντας ένα βιώσιμο πλάνο με προοπτική, κι όχι αυτό που ισχύει τώρα και είναι στη λογική του «δώσε ημίν σήμερον».

Ακόμη κι αν η Super League στηλώνει τα πόδια για αύξηση των ομάδων, δεν θα πρέπει να ακυρωθεί η αναδιάρθρωση για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.