O Aυγενάκης χάνει και το στήριγμα του Ολυμπιακού;

Βασίλης Μάστορας11 Φεβρουαρίου 2021

Αυτό κι αν είναι η επιτυχία: Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος χρεώνεται στον Ολυμπιακό, χάνει και το στήριγμα των «ερυθρολεύκων». Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η ευθεία επίθεση που του εξαπολύει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με επιστολή που του απέστειλε χθες, με αφορμή τους χειρισμούς του υφυπουργού Αθλητισμού για τα Πρωταθλήματα των ερασιτεχνικών αθλημάτων;

Οι «ερυθρόλευκοι» στην επιστολή τους, η οποία χαρακτηρίζεται από το επιθετικό της ύφος, κατηγορούν τον υφυπουργό ότι «πρωτοτύπησε γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία σταμάτησαν όλα τα Πρωταθλήματα, πλην ποδοσφαίρου και μπάσκετ».

Ακόμη εξαπολύουν πυρά κατά του κ. Αυγενάκη γιατί αποφάσισε την έναρξη του Πρωταθλήματος βόλεϊ Γυναικών την τελευταία ημέρα των μεταγραφών «παρασυρόμενος από κακούς συμβούλους και τον Γιώργο Καραμπέτσο» ενώ χαρακτηρίζει την απόφαση «προϊόν επιλεκτικών συνομιλιών και παρασκηνιακών ζυμώσεων».

Σύμφωνα με την ομάδα του Πειραιά, όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο υφυπουργός Αθλητισμού με τις αποφάσεις του «έγινε συμμέτοχος στην αλλοίωση του Πρωταθλήματος βόλεϊ Γυναικών».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η συνέχεια της επιστολής. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός μέμφεται τον κ. Αυγενάκη για ανισονομία «αν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα χαντ μπολ την στιγμή που η ΑΕΚ έχει έτοιμη ομάδα που παίζει στην Ευρώπη και εμείς ως ανταγωνιστές της δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές ή δεν έχουμε αγωνιστικό ρυθμό».

Ο Ολυμπιακός μάλιστα προτείνει τη διοργάνωση τουρνουά και όχι «αλλοιωμένων Πρωταθλημάτων που θα φωτογραφίζουν τον Πρωταθλητή».

Η επιστολή και το ύφος της, που απέστειλε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός στον κ. Αυγενάκη, προκαλεί πολλά ερωτηματικά, με δεδομένη τη στήριξη που παρέχει στον υφυπουργό η ομάδα του Πειραιά, διαχρονικά. Είναι σαφέστατο ότι επιδέχεται πολλές ερμηνείες αυτή η κίνηση των «ερυθρολεύκων», λόγω των σχέσεων των δύο πλευρών. Ο Ολυμπιακός είχε στείλει επιστολή, στους κ.κ. Αυγενάκη και Μαυρωτά, με θέμα τα Πρωταθλήματα των ερασιτεχνικών Αθλημάτων και στις 3 Νοεμβρίου, αλλά περιείχε απλώς παραινέσεις προκειμένου να ανάψει «πράσινο φως» για την έναρξη των διοργανώσεων.

Οι υποψιασμένοι υποστηρίζουν ότι πέρα από το αθλητικό κομμάτι, η νέα επιστολή και το ύφος της, μπορεί να υποκρύπτουν και βαθύτερα αίτια που ίσως να φθάνουν μέχρι το «παζάρι» που γίνεται για τους εκπροσώπους των διοικήσεων νέων Ομοσπονδιών στην Ε.Ο.Ε.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η οργή των Πειραιωτών φανερώνει διατάραξη των σχέσεων των δύο πλευρών, καθώς η λογική λέει ότι παρόμοια θέματα, σ’ αυτό το επίπεδο σχέσεων, λύνονται με συναινετικό τρόπο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.