Ο άθλος του ΠΑΟΚ, το βέρτιγκο του Άρη, το λάθος του Μαρτίνς και ο Φράνκο Φεράρι

Δημήτρης Μπούζας06 Οκτωβρίου 2021


Σαφέστατα είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος και ως εκ τούτου τα όποια μηνύματα θεωρούνται πρόδρομα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν και να εκτιμηθούν αναλόγως. Οι πέντε αγωνιστικές παρέχουν το δικαίωμα και δίνουν την ευκαιρία για κάποιες επισημάνσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να χαρακτηριστούν και σοβαρές προειδοποιήσεις για ενδεχόμενους κινδύνους στη διάρκεια του πρωταθλήματος. 

Ξεκινώντας από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ ο οποίος επιβάλλεται να τονιστεί για πολλοστή φορά ότι ήταν εκ προοιμίου «ξεγραμμένος» από τους μπουκ και από την κοινή γνώμη, καταλήγουμε στο να αποδεχθούμε την πολύ απλή αλλά και αδιαμφισβήτητα στέρεη άποψη, ότι πέτυχε έναν πραγματικό άθλο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του κατάφεραν να μετατρέψουν έναν «αγωνιστικό Γολγοθά» σε μια απόλυτα πετυχημένη πορεία προς την κορυφή. Κόντρα λοιπόν στα προγνωστικά οι αετοί υπερβάλλοντας εαυτούς και καταθέτοντας αξιοθαύμαστα ψυχικά αποθέματα, πέτυχαν να αναστρέψουν όλα τα αρνητικά προβλεπόμενα, υποχρεώνοντας και στους αντιπάλους τους ακόμη να αναγνωρίσουν και να σεβαστούν το μεγάλο επίτευγμα τους. Η διακοπή είναι μία μεγάλη ανάσα για αυτούς αλλά συγχρόνως και μια ελπίδα για την επιστροφή βασικών παικτών που είναι παροπλισμένοι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Περνώντας στον συμπολίτη Άρη, επιβάλλεται να σταθείς με ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Κι αυτό γιατί οι κίτρινοι ξεκίνησαν τη χρονιά με τις ιδανικότερες συνθήκες, ενισχύοντας το ήδη πλούσιο και ποιοτικό ρόστερ τους. Κάτι όμως που δεν «αποτυπώθηκε» εκεί που έπρεπε, προκαλώντας μία χωρίς προηγούμενο αναστάτωση. Στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ένας προπονητής που μέχρι «χθες» εθεωρείτο ο αρχιτέκτονας της θαυμάσιας ομάδας και πορείας που εντυπωσίασε στο προηγούμενο πρωτάθλημα. 

Αδίκως βέβαια κατά τη γνώμη των ψυχραιμότερων, όχι όμως και εκείνων που υποστηρίζουν ότι από τη μια μέρα ως την άλλη, έχασε το μαγικό ραβδί επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα τόσο πλούσιο ρόστερ. Βέβαια κάπου τα μπερδεύει και ο ίδιος αναφερόμενος στον τελευταίο εκτροχιασμό, υποστηρίζοντας ότι αυτός είχε σαν αιτία την απουσία τριών βασικών παικτών. Λησμονώντας προφανώς ότι και οι τρεις αυτοί συμμετείχαν σε άλλους δύο προηγούμενους εκτροχιασμούς. Η κατάσταση που επικρατεί δεν διαφέρει από ένα βασανιστικό βέρτιγκο, το οποίο αν δεν κλείσει άμεσα τον κύκλο του, θα συνεχίσει να προκαλεί εσωτερικές αναταράξεις και αγωνιστικές παλινωδίες. Η οικογένεια του Άρη ως εκ τούτου καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. 

Δυο λόγια και για τη χθεσινή αγωνιστική. Στο ντέρμπι των αιωνίων είχαμε τη λάθος κίνηση (και συμπεριφορά) του Μαρτίνς που γκριζάρισε την εικόνα του σοβαρού κόουτς. Επίσης θα πρέπει να αναφερθούμε και στη νέα νίκη της ομάδας του Βόλου, με την οποία βρέθηκε στην πρώτη θέση. Αυτό το τελευταίο όπως ήταν επόμενο έφερε στο προσκήνιο το τραγικό λάθος (ποδοσφαιρικό έγκλημα) των υπευθύνων του... ανύπαρκτου μεταγραφικού σχεδιασμού του ΠΑΟΚ, οι οποίοι αρνήθηκαν να εκπληρώσουν την επιθυμία του Λουτσέσκου να φέρει στην Τούμπα τον Φεράρι (να μην ξεχνιόμαστε).

ΥΓ: Λάβρος ο πρόεδρος εναντίον των εγκαθέτων κάφρων του λιμανιού για τις νταβατζιλίδηκες διακοπές που επέβαλαν. Εξήγγειλε μέτρα και απειλεί τους υπεύθυνους, αντιλαμβανόμενος προφανώς τον κίνδυνο (σοβαρότατο και υπαρκτό) στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ η ομάδα του να αγωνιστεί «κεκλεισμένων των θυρών». Περιμένουμε το αυτονόητο από τον αθλητικό δικαστή. Θα ήταν σκάνδαλο να υπάρξει κουκούλωμα ή μια ποινή χάδι για μια ακόμη φορά για την ομάδα του δημοσίου. Οσο για τις ορδές των επιστημόνων να μην ξεχνιόμαστε ότι αποτελούσαν και αποτελούν την εμπροσθοφυλακή για τον εκβιασμό και εκφοβισμό των όσων εκεί στο λιμάνι θεωρούν ανεπιθύμητους (δημοσιογράφους, παράγοντες, ομάδες, πολιτικούς).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.