Ο αθλητισμός υπολειτουργεί ήδη, πριν καν φουντώσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Δημήτρης Κανελλάκης29 Οκτωβρίου 2020

Εδώ και λίγες μέρες ο αθλητισμός υπολειτουργεί. Στην Super League αγώνες δεν γίνονται λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποιες ομάδες, στις Σέρρες το 90% επί του συνόλου της αθλητικής δραστηριότητας βρίσκεται σε αναστολή, η ΕΠΣΜ ανέβαλλε τους αγώνες ανδρών και υποδομών το περασμένο Σαββατοκύριακο και το ίδιο αναμένεται να συμβεί αυτό που μας έρχεται, αφού οι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης, ο ένας πίσω από τον άλλο, ανακοινώνουν αναστολή λειτουργίας των αθλητικών τους εγκαταστάσεων μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, από χθες το μεσημέρι έκλεισε και το Καυτανζόγλειο, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος αθλητή που χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του.

Με δεδομένο ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις, για όλα τα σπορ, ανήκουν -στην συντριπτική πλειοψηφία τους- στους δήμους, οι αποφάσεις αναστολής λειτουργίας δεν υποχρεώνουν μόνο σε αναβολή των αγώνων, αλλά δεν επιτρέπουν ούτε την διεξαγωγή προπονήσεων.

Εγραφα πριν από μερικές ημέρες σε ένα άρθρο μου ότι ο αθλητισμός, λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του covid19, θα ξαναμπεί σε περιπέτεια, θα υποφέρει, σύντομα θα δούμε να δημιουργούνται κίνδυνοι ακόμη και για διακοπή πρωταθλημάτων.

Ηρθε πολύ γρήγορα αυτή η στιγμή. Σε ό,τι με αφορά δεν έχω καμία αμφιβολία πως έτσι θα πηγαίνουμε από δω και πέρα. Μέχρι την άνοιξη του 2021, για τους επόμενους 5-6 μήνες, δηλαδή, το πιθανότερο είναι να μην έχουμε αθλητική δράση, παρά να έχουμε.

Τα κρούσματα θα αυξάνονται, οι μολύνσεις έρχονται, πλέον, από παντού, είναι αναπόφευκτο, ειδικά για τους αθλητές, να μην προσβληθούν.

Από την στιγμή, μάλιστα, που οι επαγγελματίες αθλητές υποβάλλονται συνεχώς σε τεστ, θα βρίσκονται θετικοί και, παρότι πολλοί θα είναι ασυμπτωματικοί ή θα εκδηλώνουν πολύ ήπια συμπτώματα, δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή, λόγω των πρωτοκόλλων, από την καραντίνα και τις αναβολές αγώνων.

Ετσι θα πηγαίνουμε, όσο κι αν προστατεύονται οι αθλητές, όσο κι αν τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα. Ανθρωποι είναι, κινούνται σε περιβάλλοντα όπου ο ιός θα... υπάρχει, έχουν οικογένειες, παιδιά, μπορεί από αυτά κάποια στιγμή να κολλήσουν.

Δεν υπάρχει τρόπος να τους βάζουμε σε κάποια γυάλα τους αθλητές και να διασφαλίζουμε πλήρως ότι δεν θα προσβληθούν από τον κορωνοϊό, άρα δεν θα υπάρχει και κανένας κίνδυνος για την ομαλή λειτουργία της αθλητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.