Ο αθλητισμός θα υποφέρει ξανά, θα υπάρξουν διακοπές Πρωταθλημάτων

Δημήτρης Κανελλάκης22 Οκτωβρίου 2020

Ο αθλητισμός θα υποφέρει και πάλι. Όπως υπέφερε και την περίοδο της καραντίνας. Είναι ολοφάνερο ότι όσο ο αριθμός των κρουσμάτων (γενικώς) θα αυξάνεται, τόσο θα αυξάνονται τα κρούσματα και στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο χάντμπολ, στο βόλεϊ.

Οι εστίες της μόλυνσης, πλέον, είναι πολλές. Ο ιός «κυκλοφορεί» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στα γηροκομεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, ακόμη περισσότερο στα μπαρ, στα εστιατόρια, στα πάρτι που ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν τρέχει τίποτε και πως μπορούν να τα διοργανώνουν λες και δεν βρισκόμαστε εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Αναπόφευκτο είναι να... περνάει και στον επαγγελματικό αθλητισμό. Δεν είναι παράξενο να έχει μια ομάδα 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως συνέβη με τον Άρη. Τέτοια περιστατικά θα έχουμε σε καθημερινή βάση, πλέον.

Το ερώτημα είναι αν μπορεί να λειτουργήσει, βέβαια, ο επαγγελματικός αθλητισμός έτσι, ή αν, μοιραία, θα καταστεί αναγκαίο, σύντομα, να σταματήσουν πρωταθλήματα (εγχώρια και ευρωπαϊκά), ακόμη κι αν δεν θα υπάρχει γενικό lockdown.

Διότι, πώς μπορεί να υπάρχει κανονική αγωνιστική δραστηριότητα στον επαγγελματικό αθλητισμό, όταν κάθε φορά που θα υπάρχουν κάποια κρούσματα θα απαιτείται να αναβάλλονται τα παιχνίδια μιας ομάδας, αν είναι πολλά (τα κρούσματα) να σταματάνε και οι προπονήσεις;

Σε τι κατάσταση θα βρίσκονται αυτές οι ομάδες όταν θα αρχίζουν και πάλι να προπονούνται οι παίκτες τους, όταν θα επιστρέφουν στους αγώνες αλλά, πιθανώς, θα χρειάζεται μετά από κάποιο διάστημα να ξανασταματήσουν γιατί θα έχουν νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και εκ νέου να μπούνε σε αυτό τον κύκλο της υποχρεωτικής αποχής;

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά, πρακτικά αν το δει κάποιος το θέμα, δεν γίνεται να καταλήξει σε άλλο συμπέρασμα παρά στο ότι, αργά ή γρήγορα, οι συνθήκες θα είναι τέτοιες που η μόνη επιλογή θα είναι το αναγκαστικό stop στον αθλητισμό.

Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ήδη γίνεται. Έστω προσωρινά... Η ΕΠΣΜ, από προχθές ακόμη ανέβαλλε όλα της τα πρωταθλήματα (ανδρικά και υποδομών) για το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου.

Δεν το έκανε για να το κάνει. Το έκανε για προληπτικούς λόγους, αφού η διοίκησή της είχε την πληροφόρηση από πολλές διαφορετικές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.

Πληροφόρηση η οποία δεν άφηνε περιθώρια για διαφορετικές αποφάσεις...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.