Ο ασυγχώρητος Λίντσεϊ Ροζ και ο προβλέψιμος Αρης

Βασίλης Μάστορας26 Απριλίου 2021

Μία μετά την άλλη κλωτσάει ο Αρης τις ευκαιρίες να «κλειδώσει» την συμμετοχή στην Ευρώπη και να αυξήσει τις πιθανότητες να κρατήσει για λογαριασμό του τη δεύτερη θέση. 

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε με την ΑΕΚ, η δεύτερη απέναντι στον ΠΑΟΚ που χθες κόντρα στον Παναθηναϊκό έδειξε ότι δεν είναι κάτι το εξαιρετικό και η τρίτη χθες στην Τρίπολη. Μπορεί ο Αρης να έφυγε από το γήπεδο με τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας κανέναν δεν ικανοποίησε αυτή η εξέλιξη. Γιατί ο Αρης 16 λεπτά πριν από το τέλος βρέθηκε να προηγείται με 0-1 απέναντι σ’ έναν αντίπαλο από τον οποίο δεν απειλήθηκε σοβαρά και τελικά ισοφάρισε με φθηνό αυτογκόλ του Ροζ. 

O Γάλλος που δείχνει ότι δεν είναι σε θέση να καλύψει με επάρκεια τα καθήκοντα του, μάλλον θα πρέπει να ξεκουραστεί. Ηταν ο προταγωνιστής στα δύο πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ στον αγώνα του «Κλ. Βικελίδης», είχε ένα κακό βράδυ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και χθες τρίτωσε το κακό με το αυτογκόλ που πέτυχε. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Στο 56’ έκανε δώρο την μπάλα στο Ριέρα που όμως δεν αξιοποίησε την προσφορά του Γάλλου και σούταρε πάνω στον Κουέστα. Τον τερματοφύλακα του Αρη που χθες απέδειξε με απόκρουση που έκανε στο 88ο λεπτό ότι έχει εξαιρετικά προσόντα και δικαίως, μετά τη γκέλα που έκανε με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, παίρνει τη φανέλα με το Νο1.

Ο Αρης άρχισε τον αγώνα με τρία νέα πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι της προηγούμενη αγωνιστικής. Τον Ματίγια, τον Σούντγκρεν και τον Γκάμα. Αλλαγές οι οποίες όμως δεν άλλαξαν θεαματικά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Οι «κίτρινοι» έπαιζαν το ίδιο προβλέψιμο ποδόσφαιρο που έχουν παίξει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Μάρκαραν ψηλά στα πρώτα 15 λεπτά, αλλά όταν κέρδιζαν την μπάλα δεν μπορούσαν να φθάσουν σε αξιόπιστη τελική προσπάθεια. Δημιούργησαν πέντε συνολικά (μία μόνο στην εστία) στο α’ ημίχρονο, αλλά καμία, πλην ίσως ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Ματίγια, δεν ανέβασε την αδρεναλίνη. \

Ο Αρης είχε κατοχή, αλλά κυκλοφορούσε την μπάλα παράλληλα προς την περιοχή του Αστέρα, ο οποίος έδινε χώρο στον αντίπαλο έχοντας όμως καλή μεσοαμυντική λειτουργία. Οι Σούντγκρεν και Γκάνεα έπαιρναν μέτρα στην επίθεση χωρίς να προσφέρουν τις επιθυμητές βοήθειες, κι όταν γυρνούσαν την μπάλα στην περιοχή του Αστέρα συνήθως ο μόνος που τη διεκδικούσε ήταν ο Μάνος. Ποιοι θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις; Οι Γκάμα και Ματέο Γκαρσία, αλλά δεν είχαν προσωπικές ενέργειες ώστε να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή, οπότε οι «κίτρινοι» απλώς είχαν κατοχή της μπάλας.

Αποτέλεσμα; Το 0-0 να αποτυπώνει την εικόνα του α’ ημίχρονου.

Τι άλλαξε στο δεύτερο; Απλώς οι παίκτες του Αρη, με τη βοήθεια και του Σίλβα που μπήκε στον αγώνα αντί του Γκαρσία, σε κάποιες στιγμές κυκλοφόρησαν περισσότερο γρήγορα την μπάλα κι έτσι βρήκαν εκτός σχηματισμού την άμυνα του Αστέρα. Αυτός ήταν και ο λόγος που προηγήθηκαν και να δημιούργησαν μία σημαντική ευκαιρία με τον Μάνο και μία με τον Μπερτόγλιο που έχασε το κοντρόλ της μπάλας σε πρώτο χρόνο απέναντι στον τερματοφύλακα της Τρίπολης.

Ο Αρης λοιπόν πήρε λιγότερα από αυτά που σύμφωνα με τη ροή του αγώνα μπορούσε να κερδίσει.

Και επειδή οι αγώνες που απομένουν ο ένας είναι δυσκολότερος από τον άλλο, θα πρέπει να δουλέψει, όσο μπορεί, ώστε να πετύχει αποτελέσματα που θα τον βοηθήσουν τόσο βαθμολογικά για τον στόχο του όσο και σε επίπεδο γοήτρου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.