Ο άστοχος Μέσι, ο «Καταλανός» Ρονάλντο και ο πιτσιρικάς Ρουτέ

Metrosport Team09 Δεκεμβρίου 2020

Η χθεσινή βραδιά στο Champions League προσέφερε μεταξύ άλλων και κάποιες αξιόλογες επιδόσεις, με θετική ή και αρνητική χροιά, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος παίκτης φιλοξενούμενης ομάδας που σκόραρε δύο φορές με πέναλτι στο Καμπ Νου.

*Ο Πορτογάλος έφτασε ένα απίστευτο σερί στις επισκέψεις του στο Καμπ Νου αφού σκόραρε εκεί χθες για 13ο συνεχόμενο ματς όλων των διοργανώσεων!

*Η Γιουβέντους κατέκτησε την πρωτιά στον όμιλο της για τέταρτη φορά στα τελευταία πέντε χρόνια.

*Η «Γηραιά Κυρία» έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που σημείωσε 3+ γκολ σε εκτός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα.

*Για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Champions League, η Μπαρτσελόνα δέχτηκε δύο γκολ στα πρώτα 20 λεπτά εντός εντός έδρας αγώνα της.

*Δεν ήταν καλή η χθεσινή βραδιά για τον Λιονέλ Μέσι που είχε επτά τελικές στην εστία της Γιουβέντους, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για το Champions League από τον Οκτώβριο του 2018, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει. Είναι η μεγαλύτερη επίδοση από παίκτη που δεν σκόραρε, τουλάχιστον από τη σεζόν 2003-04! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αργεντινός μετράει μόνο ένα γκολ σε έξι ματς απέναντι στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

*Η Μπαρτσελόνα έχασε την πρωτιά στον όμιλο της για πρώτη φορά μετά από 13 διαδοχικές πρωτιές.

*Ο Όλε Γκούναρ Σκόλσκιερ ηττήθηκε για έκτη φορά στα πρώτα 10 παιχνίδια του ως προπονητής στο Champions League, επίδοση που είναι η χειρότερη από τεχνικό βρετανικής ομάδας.

*H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε 3+ γκολ για δεύτερο σερί ματς Champions League για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2003 (τότε το ίδιο είχε συμβεί σε δύο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης).

*Από το ντεμπούτο του με τη Γιουνάιτεντ τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Μπρούνο Φερνάντες μετράει 13 γκολ με πέναλτι σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση που από τους παίκτες των ομάδων των πέντε κορυφαίων Πρωταθλημάτων, έχει μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

*Ο Ζορζίνιο Ρουτέ σκόραρε για τη Ρεν χθες και έγινε ο νεότερος Γάλλος που βρήκε δίχτυα στο Champions League. Το έκανε όντας 18 ετών και 232 ημερών ενώ το προηγούμενο ρεκόρ είχε ο Κιλιάν Μπαπέ που σκόραρε τον Μάιο του 2017 όντας 18 ετών και 140 ημερών.

*Η Γαλλία μετράει πλέον τέσσερις διαφορετικές ομάδες με έναν ή και κανέναν πόντο στο τέλος της φάσης των ομίλων (Μαρσέιγ, Μονακό, Λιλ, Ρεν), περισσότερες από κάθε άλλη χώρα. Είναι και η πρώτη χώρα που το... παθαίνει αυτό για τρεις συνεχόμενες σεζόν (Μονακό 2018-19, Λιλ 2019-20, Ρεν 2020-21).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.