Ο «αστερίσκος» που ορίζει τον δρόμο του ΠΑΟΚ

Metrosport Team26 Ιουλίου 2020

Τα αποτέλεσματα των αγώνων του Σαββάτου (25/7) στην Τουρκία έστειλαν τον ΠΑΟΚ στους ανίσχυρους του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League.

Η Σίβασπορ πέταξε στα σκουπίδια το αβαντάζ που είχε έναντι της Μπεσίκτας, χάνοντας από την αδιάφορη Γκιοζτέπε με 3-1. Οι «μαυραετοί» της Κωνσταντινούπολης εκμεταλλεύτηκαν το δώρο και νικώντας την Γκεντσλερμπιρλιγκί με 3-0 πήραν αυτοί το εισιτήριο για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οριστικά; Όχι! Γιατί στο «κάδρο» υπάρχει ακόμα η Τραμπζονσπόρ.

Η ομάδα της Τραπεζούντας δε χαρίστηκε στην Καϊσέρισπορ επικρατώντας με 2-1 μέσα στην Καισάρεια και τερμάτισε 2η στην τουρκική Super Lig με 65 βαθμούς.

Προς το παρόν δεν μπορεί να πάρει αυτή το εισιτήριο για το Champions League καθώς έχει τιμωρηθεί από την UEFA με αποκλεισμό ενός χρόνου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για παραβίαση του Financial Fair Play.

Ωστόσο, η Τραμπζόν έχει προσφύγει στο CAS κατά της απόφασης και η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στις 16 Ιουλίου.

Έτσι ΠΑΟΚ και Μπεσίκτας περιμένουν την απόφαση του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης για να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι.

Αν η Τραμπζονσπόρ χάσει την υπόθεση, δεν αλλάζει κάτι. Αν όμως δικαιωθεί, τότε παίρνει αυτή το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και στέλνει τον ΠΑΟΚ στους ισχυρούς αφού η ίδια έχει χαμηλότερη ευρωπαϊκή βαθμολογία από τον Δικέφαλο.

Σε αυτήν την περίπτωση ο ΠΑΟΚ θα έχει πιθανούς αντιπάλους την Τραμπζονσπόρ, την Άλκμααρ και τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Με δεδομένο ότι η κλήρωση του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League γίνεται στις 10 Αυγούστου, η απόφαση του CAS αναμένεται να εκδοθεί πριν από αυτήν την ημερομηνία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.