Ο Ασλανίδης κέρδισε ρόλο στον Άρη

Metrosport Team10 Φεβρουαρίου 2022

Η επιλογή του αντικαταστάτη του Φαμπιάνο στον πρόσφατο εντός έδρας αγώνα του Άρη με τον Βόλο δεν ήταν εύκολη τόσο από πλευράς αγωνιστικών κριτηρίων όσο και ισορροπιών. Το τελευταίο έχει να κάνει με τη συρρίκνωση των λεπτών συμμετοχής των Γιοχάν Μπεναλουάν, Γιώργου Δεληζήση και του ότι οι δύο έμπειροι στόπερ χρησιμοποιούνται μόνο κατ’ ανάγκη. Σαν αυτή που δημιουργήθηκε το περασμένο Σάββατο, αλλά ο Ακης Μάντζιος επέλεξε τον 19χρονο Κυριάκο Ασλανίδη.

Η απόφαση βασίστηκε σε αγωνιστικά κριτήρια, στο γεγονός ότι ο νεαρός στόπερ διαθέτει ταχύτητα και εκτιμήθηκε ότι μπορούσε να ανταποκριθεί στην ταχύτητα της μεσοεπιθετικής γραμμής του Βόλου. 

Η εικόνα του «πιτσιρικά» ικανοποίησε στο έπακρο τον Ακη Μάντζιο ο οποίος μάλιστα, σε συζητήσεις που είχε με τον Θόδωρο Καρυπίδη, έχει ταχθεί υπέρ της επένδυσης στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Δηλαδή να έχει ρόλο στην ομάδα της ερχόμενος αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή, να μην αγωνίζονται αποκλειστικά σε καταστάσεις ανάγκης. 

Με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα βελτιωθεί στο τεχνικό κομμάτι ούτως ώστε να μπορεί να σταθεί σε μια ομάδα που θέλει να πραγματοποιεί πρωταγωνιστική πορεία. 

Και κατά πάσα πιθανότητα, αυτό θα γίνει, ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης εκδίκασης της προσφυγής της ΠΑΕ Αρης στο CAS για την εξάλειψη της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών. 

Είναι δηλαδή η πρώτη φορά, σε βάθος τετραετίας, που οι «κίτρινοι» δείχνουν την πρόθεση να επενδύσουν αγωνιστικά σε νεαρό ποδοσφαιριστή και προφανέστατα έχουν μετανιώσει για τον δανεισμό του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.