Ο Άρης υποχρεούται να ψωνίσει σωστά!

Μάνος Χατζάκης30 Δεκεμβρίου 2021

Ο Άρης κινείται στην αγορά για την προσθήκη (τουλάχιστον) τριών ποδοσφαιριστών αν και το εύρος των κινήσεών του θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες μεταξύ των οποίων είναι και το κομμάτι των αποδεσμεύσεων. Συνήθως πάντως, τον Γενάρη έχει εύστοχες επιλογές με εξαίρεση τη θέση του φορ.

Το τελευταίο βέβαια αποτελεί το διαχρονικό πρόβλημα της ομάδας καθώς αν κανείς ακουμπήσει στη μία πλευρά της ζυγαριάς τις προσδοκίες που συνοδεύτηκαν από τις επιλογές επιθετικών και στην άλλη αφήσει το αποτέλεσμα, το βάρος είναι… δυσβάσταχτο. 

Με πιο πρόσφατη αυτή του Κώστα Μήτρογλου για χατίρι του οποίου μάλιστα ο Αρης αθέτησε μια συμφωνία, αυτή με τον Χερόνιμο Μπαράλες καθώς ο Αργεντίνος είχε ετοιμάσει ακόμη και τις βαλίτσες του, αλλά εδώ και τουλάχιστον οκτώ μήνες έχει μετανιώσει γι’ αυτή την επιλογή του. 

Η δεύτερη ήταν αυτή του Φιορίν Ντουρμισάι για την οποία επίσης έχει μαρτυρήσει… την ώρα και τη στιγμή καθώς πέραν της μηδενικής προσφοράς του παίκτη, αλλά «τρέχει» στα δικαστήρια καθώς του έφερε και την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ρίχνοντας όμως μια ματιά στη συνολική εικόνα, οι επιλογές του Γενάρη που αφορούσαν τη μεσοεπιθετική γραμμή αποδείχθηκαν σωστές καθώς αυτόν τον μήνα αποκτήθηκαν παίκτες οι οποίοι έβαλαν τη σφραγίδα τους στην πορεία της ομάδας τη διετία 2018-20.

Από τον Λίντσεϊ Ροζ, τον Μιχάι Κόρχουτ, τον Ντάνι Λάρσον αλλά και τον Γιάννη Φετφατζίδη. Και οι τέσσερις ποδοσφαιριστές είχαν σοβαρότατη επίδραση στον τρόπο παιχνιδιού αλλά και στην πετυχημένη πορεία της ομάδας. 

Δεν ισχύει το ίδιο για τον Μάρτιν Τόνσο για τον οποίον μάλιστα στήθηκε ένα colpo grosso άνευ αγωνιστικού αντιτίμου καθώς ο Αργεντίνος ουδέποτε ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Μπρούνο. 

Ο τελευταίος έγινε κάτοικος του «Κλ. Βικελίδης» τον Γενάρη του 2021, το συμβόλαιο προέβλεπε συνεργασία 2.5 χρόνων, αλλά το περασμένο καλοκαίρι αποδεσμεύτηκε και πήγε στη Σερίφ Τιρασπόλ. Πετυχημένη δεν ήταν η επιλογή και του Νικόλα Ιωάννου ο οποίος αποκτήθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα από τον Μπρούνο. 

Η πρώτη εντύπωση για τον Κύπριο αμυντικό ήταν εξόχως ενθαρρυντική αλλά προϊόντος του χρόνου δεν έπεισε τον Άκη Μάντζιο με συνέπεια να χαθεί στον πάγκο της ομάδας. Ο Κυριάκος Σαββίδης ουσιαστικά πέρασε και δεν ακούμπησε.

Φέτος, οι επιλογές δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν τις τρεις και μάλιστα υπό προϋποθέσεις. Και για τον Άρη μοιάζει αναγκαίο να έχει την ευστοχία που είχε παρουσιάσει τον Γενάρη του 2019 όταν ισχυροποιήθηκε μετά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.