Ο Άρης ξεχειλίζει από ποιότητα και ποδοσφαιρικές προσωπικότητες

Δημήτρης Κανελλάκης23 Ιουλίου 2022

Καλύτερα, νομίζω, δεν γινόταν για τον Άρη. Τέτοιο ξεκίνημα στις επίσημες υποχρεώσεις του, τόσο απολαυστικό για τον κόσμο του, τόσο ελπιδοφόρο, έχω την εντύπωση πως δεν το περίμεναν ούτε οι πιο αισιόδοξοι από τους οπαδούς του.

Εντάξει, θεωρητικά μιλώντας, το ξέραμε πως η Γκόμελ δεν είναι αντίπαλος που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον Άρη. Ειδικά αυτή την περίοδο, με όλες αυτές τις μεταγραφές που έκανε, όλους αυτούς τους ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει, με τόσο ενισχυμένο το ρόστερ του.

Ομως, υπήρχαν κάποιες επιφυλάξεις, κυρίως, επειδή ο Άρης δεν είναι έτοιμος, τώρα χτίζεται, πολλοί από τους νέους παίκτες του είναι μόλις λίγες ημέρες στην ομάδα.

Παρόλα αυτά, τίποτε δεν φάνηκε να τους ενοχλεί τους «κιτρινόμαυρους». Τίποτε δεν τους προβλημάτισε. Κανένα εμπόδιο δεν βρήκαν στο δρόμο τους, με εξαίρεση, βεβαίως, το προβάδισμα που πήραν στο σκορ οι Λευκορώσοι. Που και αυτό το αντιπαρήλθαν με μοναδική ευκολία, με τρομακτική άνεση.

Αυτό που φάνηκε περίτρανα προχθές το βράδυ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι ότι όταν διαθέτεις ποιότητα, ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, θα τις βρεις τις λύσεις. Ακόμη κι αν είσαι ανέτοιμος, ακόμη κι αν οι παίκτες δεν έχουν γνωριστεί ακόμη μεταξύ τους και με τον προπονητή, ακόμη κι αν δεν έχουν αφομοιώσει τακτικές και συστήματα.

Κι ο νέος Άρης διαθέτει μπόλικη, πλέον, ποιότητα. Στην οποία, μάλιστα, σκοπεύει να προσθέσει κι άλλη... Να γεμίσει ακόμη περισσότερο με τον Μανού Γκαρθία, να γίνει μια ομάδα που θα... ξεχειλίζει από ποδοσφαιρικές προσωπικότητες.

Συμπερασματικά, το πρώτο δείγμα δεν ήταν απλά καλό. Ήταν, σχεδόν, εντυπωσιακό. Τηρουμένων των αναλογιών, πάντα, και αναλογιζόμενοι σε ποια περίοδο βρισκόμαστε.

Βάσει -και- αυτού του δείγματος, για τον Άρη ενισχύθηκε η προοπτική του πρωταγωνιστικού ρόλου. Η προοπτική της δημιουργίας μιας ομάδας η οποία και πολύ ωραίο ποδόσφαιρο θα παίζει και θα κυνηγάει υψηλούς στόχους στις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Παρεμπιπτόντως, κι επειδή πάντα -και το ξέρουν καλά όσοι παρακολουθούν την αρθρογραφία μου- λέω ότι οι ελληνικές ομάδες θα πρέπει να θέτουν μεταξύ των άμεσων προτεραιοτήτων τους τον στόχο της διάκρισης στην Ευρώπη, οφείλω να επικροτήσω την δήλωση Καρυπίδη ότι «έχουμε μεγάλες απαιτήσεις και υψηλές προσδοκίες φέτος στην Ευρώπη, όπου θέλουμε να διακριθούμε. Είναι ένας από τους βασικούς στόχους της σεζόν»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.