Ο Άρης βρήκε τον ηγέτη της άμυνας στο πρόσωπο του Μπεναλουάν

Γιώργος Στράντζαλης04 Οκτωβρίου 2020

Η επιλογή του Αρη για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας ήταν τελικά ο Γιοχάν Μπεναλουάν, με τους Κιτρινόμαυρους να φτάνουν σε συμφωνία μαζί του, κλείνοντας έτσι κι αυτήν την “τρύπα” στο ρόστερ.

Πρόκειται για μία σπουδαία μεταγραφή, καθώς ο 33χρονος έχει πλούσιο βιογραφικό από κορυφαία Πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως το γαλλικό, το αγγλικό και το ιταλικό. Ήταν μάλιστα μέλος της “χρυσής” ομάδας της Λέστερ, την περίοδο 2015-16, η οποία κατέκτησε την Premier League! Μέχρι πρότινος αγωνιζόταν με τη φανέλα της Νότινγχαμ Φόρεστ.

Ο Γαλλοτυνήσιος στόπερ (σσ διεθνής με την Τυνησία) άρχισε την καριέρα του από την Σεντ Ετιέν το 2007. Μετά από τρία χρόνια μετακόμισε στην Ιταλία και την Τσεζένα. Το 2012 ακολούθησε η Πάρμα με την οποία αγωνίστηκε μέχρι τον Ιανουάριο του 2014, όταν και αποκτήθηκε από την Αταλάντα. Το καλοκαίρι του 2015 έναντι 8 εκατ. ευρώ έκανε το βήμα στο Νησί με προορισμό την Λέστερ στην οποία βρισκόταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 (με ενδιάμεσο σταθμό ένα εξάμηνο στην Φιορεντίνα). Τον Γενάρη του 2019 βρέθηκε στη Νότιγχαμ Φόρεστ, καταγράφοντας 14 συμμετοχές το πρώτο εξάμηνο, όμως πέρσι αγωνίστηκε σε μόλις μόλις δυο παιχνίδια. Πλέον έρχεται στον Αρη για να γίνει ηγέτης της άμυνας και να της προσδώσει την εμπειρία, την ποιότητα και τη σταθερότητα που ομολογουμένως χρειάζεται η αμυντική γραμμή των Κιτρινόμαυρων.

Ο Μπεναλουάν διαθέτει την ικανότητα να παίζει και στις δύο θέσεις των στόπερ, στοιχείο που έπαιξε βασικό ρόλο στο να αποτελέσει τον “εκλεκτό” μεταξύ των υπόλοιπων επιλογών που εξετάστηκαν, ενώ έχει την ικανότητα να βοηθήσει – ως λύση ανάγκης περισσότερο- και από τα άκρα. Τα δυνατά του χαρακτηριστικά είναι η δύναμη με την οποία αγωνίζεται (μεγαλόσωμος και με ύψος 1,87μ.), ενώ είναι καλός τόσο στο ψηλό όσο και στο χαμηλό παιχνίδι. Ασφαλώς πρόκειται για μία σπουδαία κίνηση, η οποία θωρακίζει τα μετόπισθεν του Αρη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.