Ο Άρης τσεκάρει το εισιτήριο και «βλέπει» Ολυμπιακό

Γιώργος Στράντζαλης11 Ιανουαρίου 2023

Εχοντας το προβάδισμα με το 2-1 από τον πρώτο αγώνα, ο Αρης καλείται σήμερα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στον δεύτερο αγώνα με αντίπαλο τον Λεβαδειακό για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, να το διαχειριστεί και ασφαλώς να τσεκάρει το εισιτήριο της επόμενης φάσης, όπου εκτός απρόοπτου θα βρει τον Ολυμπιακό.

Η νίκη με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης για το Πρωτάθλημα τόνωσε την αυτοπεποίθηση των Κιτρινόμαυρων οι οποίοι αναζητούν διάρκεια και σταθερότητα μέσα στη σεζόν, χτίζοντας ένα σερί από νικηφόρα αποτελέσματα. Ο σημερινός αγώνας με τον Λεβαδειακό ενδείκνυται για μια δεύτερη εντός έδρας διαδοχική νίκη, ει δυνατόν να συνδυαστεί και με σοβαρή και καλή εμφάνιση μέσα από την οποία θα προκύψουν αγωνιστικά (και ψυχολογικά) κέρδη ενόψει της απαιτητικής αναμέτρησης που ακολουθεί, με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης.

Ο Άλαν Πάρντιου συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Αμπουμπακάρ Καμαρά κι αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, τότε το πιθανότερο είναι να πάρει μερικά λεπτά χρόνο συμμετοχής τα οποία θα βοηθήσουν τον Μαυριτανό να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό έπειτα από ένα άγονο διάστημα δύο μηνών. Αντιθέτως, στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκαν οι Λουίς Πάλμα και Βλάντιμιρ Νταρίντα. Ο πρώτος, γιατί ακόμη δεν είναι έτοιμος στο 100% να επανέλθει σε δράση και προτιμά ο Πάρντιου να τον έχει διαθέσιμο στα επόμενα ματς, ενώ ο δεύτερος έμεινε εκτός πλάνων περισσότερο για να πάρει ανάσες μετά τις δύο διαδοχικές συμμετοχές κόντρα σε ΠΑΟΚ και Αστέρα. Εκτός αποστολής έμεινε επίσης ο τραυματίας Ενκουλού αλλά και ο Ροντρίγκεζ.

Σε ότι αφορά το αρχικό σχήμα της σημερινής αναμέτρησης, το σενάριο των αλλαγών μοιάζει αναπόφευκτο. Ο Άλαν Πάρντιου προσανατολίζεται να δώσει απαραίτητες ανάσες σε κάποιους και περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε άλλους. Εξάλλου, για τον Αρη ακολουθεί ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα καθώς σε περίπτωση επικύρωσης της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου θα προστεθεί στην επόμενη εβδομάδα δεύτερο σερί ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης. 

Τα σενάρια για την αρχική ενδεκάδα στον σημερινό αγώνα με τον Λεβαδειακό είναι αρκετά. Για την ακρίβεια, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν ο Εμπακατά και ο Πίρσμαν στα άκρα της άμυνας, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Βέλγου στη θέση του κεντρικού αμυντικού (αντί του Μπράμπετς ή του Φαμπιάνου) και της διατήρησης του Μαζικού αριστερά. Φανέλα βασικού προβάρει ο Μπράιαν Νταμπό ως παρτενέρ του Πίτερ Ετέμπο, ενώ στην επίθεση θέση στην 11άδα διεκδικούν οι Ραφαέλ Καμάτσο, Χουάν Ιτούρμπε στα άκρα της επίθεσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.