Ο Αρης τους άνοιξε την πόρτα της Ευρώπης

Γιώργος Στράντζαλης01 Αυγούστου 2022

Η συμμετοχή του Αρη στο Conference League και η προοπτική να φτάσει η ομάδα μέχρι τους ομίλους, ήταν από τα βασικά χαρτιά στις διαπραγματεύσεις της διοίκησης με τους μεταγραφικούς της στόχους. Για τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή άλλωστε, η συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις πάντοτε αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο καθώς μέσα από αυτά τα παιχνίδια μπορεί ν’ αναδειχθεί και να ανεβάσει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι από τους παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι, στις πρώτες τους δηλώσεις αναφέρθηκαν στην Ευρώπη και ότι αυτό ήταν ένα από τα κίνητρα που βρήκαν και επέλεξαν τον Αρη ως το νέο σταθμό της καριέρας τους.

 Για κάποιους μάλιστα το κίνητρο ήταν ακόμη μεγαλύτερο καθώς οι αγώνες με την Γκόμελ αποτέλεσαν τα πρώτα τους βήματα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για την ακρίβεια, ο Αρης άνοιξε την πόρτα της Ευρώπης σε έξι ποδοσφαιριστές. Από τις μεταγραφές, δεν είχαν ποτέ άλλοτε ευρωπαϊκή συμμετοχή οι Μάρβιν Πίρσμαν, Μόζες Οντουμπάγιο και Αντρέ Γκρέι, ενώ ντεμπούτο έκαναν και οι Σάλεμ Εμπακατά, Λουίς Πάλμα και Σέικ Ντουκουρέ, οι οποίοι ανήκουν στο ρόστερ από πέρυσι τον Ιανουάριο.

Κρίνοντας από την εικόνα τους και το επίπεδο ανταπόκρισης μάλιστα που είχαν οι περισσότεροι στα δύο παιχνίδια κόντρα στους Λευκορώσους, είναι προφανές πως η διάκριση μέσα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι κάτι που εξιτάρει και σε κάθε περίπτωση αυτό μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο και στη συνολική εικόνα της ομάδας και στη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο Αντρέ Γκρέι και ο Λουίς Πάλμα, για παράδειγμα, παρ’ ότι πρωτάρηδες έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στην πρόκριση του Αρη, όντας οι MVP των δύο αναμετρήσεων.

Ο Τζαμαϊκανός φορ με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε σε 180 αγωνιστικά λεπτά και ο 22χρονος Πάλμα ολοκλήρωσε τα πρώτα του παιχνίδια σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με δύο ασίστ, ένα γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι. Ο Γκρέι μπορεί να έχει στην πλάτη του μια σπουδαία καριέρα κι ένα γεμάτο βιογραφικό στην Αγγλία, με 114 συμμετοχές στην Premier League, αλλά με τον Αρη έχει την επιπλέον ευκαιρία ν’ αναδειχθεί στην Ευρώπη. 

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Οντουμπάγιο, ο οποίος κουβαλάει 185 συμμετοχές στην Championship αλλά δεν είχε καμία ευρωπαϊκή συμμετοχή μέχρι τους αγώνες με την Γκόμελ. Ακόμα και ο Ντουκουρέ, ο οποίος πέρασε από την LaLiga (Λεβάντε) Ligue1 (Λοριάν, Μετς), συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των “πρωτάρηδων”. Οι υπόλοιπες πέντε μεταγραφές που ο Αρης, έχουν την εμπειρία. 

Ο Ντιόπ έχει πέντε συμμετοχές σε επίπεδο Champions League με την Λιόν, ο Νταμπό έχει αγωνιστεί με την Σέντ Ετιέν στο Europa League, ενώ στην ίδια διοργάνωση έχει συμμετοχές με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο Καμάτσο, ενώ ο Μαζικού έχει τις περισσότερες ευρωπαϊκές εμπειρίες καθώς τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.