Ο Άρης των αποδείξεων στα ντέρμπι

Παναγιώτα Χαλκιά19 Ιανουαρίου 2020

Η νέα χρονιά έφερε ευφορία στο στρατόπεδο του Άρη. Οι «κίτρινοι» έκαναν ποδαρικό στο 2020 σπάζοντας το αήττητο του έτερου συμπολίτη, ΠΑΟΚ, και μάλιστα με εμφατικό τρόπο και ακολούθησε και η πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου κόντρα στην Ξάνθη. H FIFA έφερε σύννεφα πάνω από το «Κλεάνθης Βικελίδης» όμως ο Μίκαελ Ένινγκ εμφανίστηκε βέβαιος ότι μπορεί να δουλέψει και να πετύχει και με το υλικό που ήδη διαθέτει.

Υπό τις οδηγίες του ο Άρης άλλαξε. Ο Γερμανός δίδαξε την πειθαρχία και έμαθε στους παίκτες του να διαχειρίζονται κάθε παιχνίδι με το μυαλό τους. Μπορεί να μην πετυχαίνει πάντα, σίγουρα όμως έχει αποτέλεσμα. Η αγωνιστική βελτίωση είναι εμφανής τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Έγινε πιο συμπαγής στην άμυνα. Στα έξι από τα 12 παιχνίδια του 54χρονου τεχνικού έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Επιθετικά ακόμη δυσκολεύεται αλλά υπάρχουν παιχνίδια που καταρρίπτει τα στατιστικά του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παιχνίδι κόντρα στο Δικέφαλο, όπου μέτρησε πέντε τελικές και τέσσερα τέρματα.

Η 19η στροφή του πρωταθλήματος θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να κερδίσει τον Άρη στα μέχρι τώρα ντέρμπι. Οι «κίτρινοι» στα υπόλοιπα πέντε μεγάλα παιχνίδια που έχουν δώσει, μετρούν δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και 12-7 γκολ υπέρ τους ενώ έχουν κρατήσει το μηδέν σε δύο εξ αυτών. 

Πάμε να θυμηθούμε αναλυτικά τα μέχρι τώρα ντέρμπι της ομάδας του Μίκαελ Ένινγκ.

3η αγωνιστική: Άρης – Παναθηναϊκός 4-0

Στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος ο Άρης μετά το εντός έδρας ισόπαλο αποτέλεσμα με τον ΟΦΗ (1-1) και την ήττα στο Βόλο (1-0) φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό. Οι «κίτρινοι» με μια πειστική εμφάνιση σκόρπισαν στους τέσσερις ανέμους το «τριφύλλι». Σκόρερ οι Φετφατζίδης, Βέλεθ, Ντιγκινί και Ιντέγε.

4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Άρης 2-2

Η επόμενη στροφή έστρεψε τα φώτα στη Θεσσαλονίκη. ΠΑΟΚ και Άρης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην Τούμπα και οι παίκτες του Απόστολου Τερζή έχασαν ένα σπουδαίο διπλό κυριολεκτικά στο παρά ένα.

6η αγωνιστική: Άρης – Ολυμπιακός 1-2

Η πρώτη ήττα σε ντέρμπι ήρθε. Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και με τα γκολ των Μασούρα και Ελ Αραμπί έφυγε νικητής. Ο Άρης είχε ανοίξει το σκορ στο 7ο λεπτό με τον Νικολάς Ντιγκινί.

11η αγωνιστική: ΑΕΚ – Άρης 1-1

Καλή εμφάνιση από τους «κίτρινους» στο πρώτο ημίχρονο. Πίεσαν την ΑΕΚ ψηλά, όμως, βρήκαν δίχτυα όταν έμειναν με παίκτη λιγότερο και αποφάσισαν να «χτυπήσουν» το ματς στην κόντρα εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά του αντιπάλου.

16η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Άρης 0-0

Παναθηναϊκός και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα σε ένα όμορφο παιχνίδι. Οι δύο προπονητές κατάφεραν να εξουδετερώσουν ο ένας τα ατού του άλλου.

17η αγωνιστική: Άρης – ΠΑΟΚ 4-2

Ασύλληπτη εμφάνιση από τον Άρη. Οι παίκτες του Μίκαελ Ένινγκ είχαν πάθος, θέληση και ήταν απίστευτα αποτελεσματικοί σπάζοντας το αήττητο του ΠΑΟΚ. Σκόρερ οι Λάρσον, Βέλεθ, Ρόουζ και Σάσα. Από την πλευρά του Δικεφάλου σκόραραν οι Σφιντέρσκι και Μάτος.

Ο Άρης έχει το μομέντουμ στα ντέρμπι. Εάν περιορίσει τη δράση της μεσοεπιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού και κυνηγήσει το γκολ στην αντεπίθεση μπορεί να φύγει νικητής από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.