Ο Άρης θύμισε σε πολλά τον... νταμπλούχο ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης11 Μαρτίου 2021

Σχολίαζα χθες την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Μια κατάσταση που την είδαμε να αποτυπώνεται και στο ντέρμπι με τον Αρη, βάζοντας τον καθένα, νομίζω, σε σκέψεις για το αν και πώς ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγει από αυτό το αδιέξοδο.

Σε ό,τι με αφορά, και το έγραψα χθες, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το... γκρέμισμα και το χτίσιμό του από την αρχή. Ενώ, όμως, για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι τόσο άσχημα όσο δεν ήταν σε καμία άλλη χρονική στιγμή τα χρόνια που μεγαλομέτοχός του είναι ο Ιβάν Σαββίδης (αν δεν ήταν κι αυτός σίγουρα θα υπήρχε εικόνα διάλυσης με όλα αυτά που συμβαίνουν...), για τον Αρη είναι η καλύτερη περίοδός του εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Εγραψα πριν λίγο καιρό ότι “σε ένα πρωτάθλημα βαρετό, ο Αρης είναι μια ομάδα που σου κινεί το ενδιαφέρον για να δεις τα παιχνίδια του”. Δικαίωσαν πλήρως αυτή την άποψη οι “κίτρινοι” την Κυριακή στην Τούμπα. Μου θύμισαν πάρα πολύ έντονα τα χαρακτηριστικά που διέθετε ο ΠΑΟΚ την χρονιά που κατέκτησε το νταμπλ. Αυτή την φοβερή αποφασιστικότητα, την αυτοπεποίθηση, την πίστη ότι από αυτούς εξαρτάται η τύχη του ματς, όποιο κι αν είναι αυτό, μια άσκηση πίεσης στον αντίπαλο που του προκαλούσε πανικό.

Ο Αρης βγάζει πράγματα που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να αμφισβητήσει ότι δικαίως πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα, ότι δικαίως πολλοί τον θεωρούν, έως τώρα, την δεύτερη καλύτερη ομάδα πίσω από τον Ολυμπιακό και φαβορί για να τερματίσει πίσω από τους “ερυθρόλευκους”. Πρόσφατα σχολίαζα ότι, κατά την άποψή μου, οι “κίτρινοι” φτιάχνουν μια πανίσχυρη βάση φέτος για το μέλλον. Επιμένω ότι καμία χρονιά τους δεν μπορεί να θεωρείται απολύτως επιτυχημένη αν δεν συνδυάζεται με την κατάκτηση τίτλου, όμως, θα ήταν άδικος όποιος δεν τους πίστωνε ότι κάνουν βήματα προόδου και ότι έτσι όπως πορεύονται έχουν κάθε δικαίωμα να αισιοδοξούν πως θα έρθει και ο τίτλος.

Φτάνει, και δεν θα σταματήσω να το ισχυρίζομαι αυτό, όσα θετικά παρουσιάζει ο Αρης στο αγωνιστικό κομμάτι να διατηρηθούν και να ενισχυθούν, και παράλληλα να υπάρξει αντίστοιχη ενίσχυση και στα υπόλοιπα κομμάτια που πρέπει να διαθέτει ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, καθώς είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι σε αυτά ο Αρης είναι πάρα πολύ πίσω σε σχέση με τις ομάδες κορυφής.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.