Ο Άρης θέλει την επανάληψη του περσινού σεναρίου

Metrosport Team19 Μαρτίου 2022

Σαν το φάρμακο που χρειάζεται ο ασθενής για να αισθανθεί καλύτερα. Κάπως έτσι λειτουργούν οι αγώνες με τον Παναθηναϊκό στην τελευταία τριετία καθώς οι «κίτρινοι» έχουν βρει τον τρόπο να κερδίζουν τα σημαντικά παιχνίδια απέναντι στους «πράσινους» με αποκορύφωμα αυτό των περσινών Playoffs στη Λεωφόρο.

Αν υπάρχει βαθμίδα σημασίας αγώνων, αυτό της περσινής χρονιάς στην Αθήνα ήταν το σημαντικότερο όλων. Ενάμιση μήνα νωρίτερα άρχισε η πλεκτάνη για την εμπλοκή της ΠΑΕ Αρης στην υπόθεση πλαστογραφίας Λάσκοφ και αυτομάτως αναπτύχθηκε η «φημολογία» περί αφαίρεσης έξι βαθμών βάζοντας σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή έξοδο της ομάδας. Ω του θαύματος, τρεις μήνες αργότερα η ΠΑΕ Αρης τιμωρήθηκε από τις επιτροπές της ΕΠΟ για να έρθει η έκθεση όλων των εγχώριων φορέων του ποδοσφαίρου με τη δικαίωση στο CAS και την πανηγυρική δικαίωση των ισχυρισμών των «κίτρινων». Ωστόσο, εκείνο το παιχνίδι στη Λεωφόρο για τα Playoffs ήταν ένας do or die αγώνας και ο Αρης τον κέρδισε με ανατροπή.

Όπως πράττει γενικώς στα κρίσιμα παιχνίδια με τους «πράσινους». Σαν το 4-0 της σεζόν 2019-20 όταν και πάλι ήταν στα σχοινιά και χρειαζόταν κάπου να ακουμπήσει για να συνεχίσει, όπως έκανε επίσης στην αρχή της επόμενης χρονιάς (2020-21) όπου και πάλι αναζητούσε στήριγμα για να ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. 

Γενικώς οι «κίτρινοι» δείχνουν ότι έχουν πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού διότι στα σημαντικά παιχνίδια φροντίζουν να μη φύγουν με άδεια χέρια. Αυτό δεν έγινε φέτος αλλά τον περασμένο Γενάρη στη Λεωφόρο οι Θεσσαλονικείς κατέβηκαν μισή ομάδα λόγω των επτά απουσιών. Το αυριανό παιχνίδι στο «Κλ. Βικελίδης» είναι από τα πλέον οριακά καθώς η ομάδα του Χερμάν Μπούργος καλείται να αυγατίσει τη διαφορά των δύο βαθμών και να αποκτήσει πλεονέκτημα απέναντι στους «πράσινους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.