Άρης: Θέλει να μείνει δεύτερος!

Γιώργος Στράντζαλης12 Φεβρουαρίου 2021

Δύο γεμάτες εβδομάδες έχει μπροστά του ο Αρης μέχρι να σκεφτεί ξανά το Κύπελλο και δη, τη μάχη πρόκρισης κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η ήττα στο “Γ. Καραϊσκάκης” με 2-1 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο παιχνίδι στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στις αρχές Μαρτίου, με την προϋπόθεση όμως ότι σε εκείνο τον παιχνίδι ο Αρης θα περιορίσει στο μέγιστο βαθμό τα λάθη που πλήρωσε προχθές. Πιθανή επανάληψη αυτών άλλωστε, θα εξανεμίσει τις ελπίδες για πρόκριση.


Αυτή τη στιγμή ωστόσο προέχει το Πρωτάθλημα με τους Κιτρινόμαυρους να έχουν εξίσου σημαντικά κίνητρα, με μεγαλύτερο την εδραίωσή τους στη 2η θέση. Η επικείμενη αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να παραμείνουν εκεί και ασφαλώς με μία νίκη θα δώσουν συνέχεια στον θρίαμβο επί της ΑΕΚ.

Οδηγός για την κυριακάτικη αναμέτρησης αποτελεί η εξαιρετική εικόνα της ομάδας στο ΟΑΚΑ, με τη διαφορά όμως ότι ο Άκης Μάντζιος αυτή τη φορά έχει να διαχειριστεί πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Δεν είναι μόνο ότι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ματέο Γκαρσία και Χαβιέρ Ματίγια, είναι κυρίως ότι δεν θα έχει στο πλάνο του τον Τζέιμς Τζέγκο, ο οποίος μαζί με τον Νικόλα Ιωάννου δηλώθηκαν να εκτίσουν ποινή μίας αγωνιστικής. 


Αυτές οι απουσίες συρρικνώνουν ήδη τις επιλογές του κι αν προστεθούν τελικά και αυτές των Δεληζήση, ο οποίος αποχώρησε στο β΄ημίχρονο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό έχοντας ενοχλήσεις στο ισχίο, αλλά και το γεγονός ότι ο Ντάνιελ Μαντσίνι δεν είναι ακόμη στο 100% έτοιμος μετά τη θλάση που είχε υποστεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες, τότε ο καθένας αντιλαμβάνεται το δύσκολο έργο του Έλληνα τεχνικού σχετικά με τις επιλογές και το σχήμα που θα παρατάξει απέναντι στον Παναιτωλικό.

 Συγκριτικά με τους υπόλοιπους πάντως, Δεληζήσης και Μαντσίνι έχουν πιθανότητες ν’ αγωνιστούν την Κυριακή σ’ ένα παιχνίδι με τον χαρακτήρα “must win” για τους Κιτρινόμαυρους, αλλά που σε επίπεδο δυσκολίας μεγαλώνει λόγω των παραπάνω συνθηκών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.