Ο Άρης θέλει διπλό επιβεβαίωσης

Μάνος Χατζάκης27 Σεπτεμβρίου 2021

Η σελίδα ή καλύτερα ο διακόπτης, όπως είπε ο Ακης Μάντζιος, γύρισε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και σήμερα το απόγευμα ο Αρης δίνει αγώνα αποδείξεων με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Οι “κιτρινόμαυροι” είναι το θεωρητικό φαβορί, γιατί ο αγώνας είναι στα μέτρα τους, ωστόσο πρέπει να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.

Σε καμία περίπτωση ο Ατρόμητος δεν είναι σε θέση να τρομάξει τους Θεσσαλονικείς. Το παιχνίδι στο δημοτικό στάδιο του Περιστερίου κρύβει παγίδες και μία εξ' αυτών είναι η αλλαγή προπονητή. Ο Γιώργος Παράσχος ανέλαβε τα ηνία, ωστόσο αποτελεί αίνιγμα ποιες θα είναι οι επιλογές του, καθώς θεωρείται σίγουρο ότι θα επιχειρήσει να μπερδέψει τον συνάδελφό του, ο οποίος έχει εικόνα από τους αγάνες του Ατρομήτου με τον Ανχελ Λόπεθ στον πάγκο. Παρόλα αυτά, ο Αρης χρειάζεται να δείξει μέρος του εαυτού, που εμφάνισε απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Ατρόμητος αναμένεται να παίξει συντηρητικά και, αναλόγως της ροής του ματς, να επιδιώξει και το γκολ, γιατί με ενδεχόμενη ισοπαλία θα μείνει χαμηλά στη βαθμολογία. Αν οι γηπεδούχοι επιχειρήσουν να παίξουν πιο ανοιχτά, τότε οι “κιτρινόμαυροι” μπορούν να προσαρμοστούν ευκολότερα σε αυτό το στυλ, γιατί θα έχουν την ευκαιρία να ασκήσουν πίεση στον αντίπαλο και να κλέψουν μπάλες για δεύτερες κατοχές.

Η δημιουργία φάσεων και η συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια είναι -επίσης- από τα βασικά ζητούμενα για τον Μάντζιο, ο οποίος περιμένει περισσότερα από τον Ντιαγέ στη θέση “10”, ελλείψει του τραυματία Μπερτόγλιο. Η δυναμική στον άξονα με την κοινή παρουσία των Τζέγκο και Σάσα, δίνει το περιθώριο στον Σενεγαλέζο να παίξει βάσει δυνατοτήτων και πιο απελευθερωμένος από τα αμυντικά του καθήκοντα, κάτι που συνεπάγεται καλύτερη δημιουργία και συνεργασίες με τους πλάγιους χαφ και τον Καμαρά.

Από εκεί και πέρα, είναι σημαντική η διατήρηση του μηδέν στην άμυνα και να λειτουργήσει σωστά το δίδυμο των στόπερ, Φαμπιάνο και Μπράμπετς, οι οποίοι αναμένεται να δεχθούν πίεση, καθώς ο Ατρόμητος θα χρειαστεί -από την πλευρά του- το γκολ.

Σε γενικές γραμμές όμως ο αποψινός αγώνας είναι στα μέτρα του Αρη. Με δεύτερη σερί νίκη εγκαθίσταται πλήρως το καλό κλίμα και παράλληλα βελτιώνεται η βαθμολογική θέση, η οποία δεν αρέσει σε κανέναν στην ομάδα, έτσι όπως είναι μέχρι σήμερα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.