Ο Άρης θα πρέπει να ψάξει γιατί στην επαρχία παθαίνει αγωνιστικό vertigo

Βασίλης Μάστορας03 Οκτωβρίου 2022

Λένε ότι οι επιτυχίες στην επαρχία, κάνoυν μία ομάδα πρωταγωνίστρια στο Πρωτάθλημα και ότι οι νίκες στα ντέρμπι είναι κυρίως για το πρεστίζ της.

Ο Άρης νίκησε πριν από τη διακοπή τον μόνιμο Πρωταθλητή Ολυμπιακό, αλλά «πλήρωσε» ακριβό τίμημα στο Αγρίνιο και χθες στον Βόλο. Κι αυτό θα πρέπει να το προσέξει, αν θέλει να έχει ρόλο πρωταγωνιστή στο φετινό Πρωτάθλημα. Γιατί μπορεί η χθεσινή ήτα να μην βγάζει από το οπτικό του πεδίο τους φετινούς του στόχους, αλλά δεν είναι ό,τι το καλύτερο να φεύγει με κατεβασμένο το κεφάλι από τον Βόλο. Ανεξαρτήτως που φέτος ο χθεσινός του αντίπαλος είχε αρκετές επιτυχίες στις πρώτες αγωνιστικές. Κάθε ομάδα η οποία θέλει να βρίσκεται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα θα πρέπει να χαίρεται με τα στραβοπατήματα των ανταγωνιστών της και να περνάει αέρας εκεί όπου σκοντάφτουν οι άλλοι.

Ο Άρης δεν το κατάφερε αυτό χθες για δύο λόγους: Ο πρώτος γιατί έπαθε black out στο διάστημα 25’-30’ και έδωσε το δικαίωμα στον Βόλο να πετύχει δύο γκολ και γιατί παρά την ποιότητα του δεν κατάφερε να σκοράρει. Βεβαίως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Πάρντιου «επιστράτευσε» τον Πίρσμαν για το κέντρο της άμυνας προκειμένου να δώσει λύση στην απουσία του Μπράμπετς. Επιλογή η οποία δεν έφερε αποτέλεσμα, καθώς δεν ήταν και το ευκολότερο να βρούνε χημεία με τον Φαμπιάνο. Αν προσθέσουμε σ’ αυτό και το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο, η αριστερή πλευρά του Άρη έμπαζε καθώς και οι μαζικού Μαζικού και Ντιόπ έκαναν κακό παιχνίδι, δίνεται η απάντηση για την… τραγωδία.

Όλα αυτά τα κεφαλαιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο ο Βόλος πετυχαίνοντας δύο γκολ σε πέντε λεπτά, ενώ ο Άρης αντίστοιχα έψαχνε τρόπους να αξιοποίησε την κατοχή που είχε. Οι προσπάθειες από δεξιά με τα ανεβάσματα του Εμπακατά που συνδυάζονταν με τον Μαντσίνι δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη, ενώ οι προσπάθειες να «χτιστεί» μία οργανωμένη επίθεση από πίσω ήταν, οι περισσότερες, αποτυχημένες.

Η αντίδραση του Πάρντιου ήταν να παίξει ρέστα στο β’ ημίχρονο, αλλά το γκολ παρέμεινε μακρινό όνειρο.

Ο Άγγλος έβαλε τον Ν’Κουλού αντί του Πίρσμαν προκειμένου να συμμαζέψει την άμυνα και τον Ματέο Γκαρσία αντί του Ντιόπ. Ο Άρης ανέβασε στροφές, αύξησε την κατοχή μετά και την αποβολή του Άλχο (55ο), αλλά δεν εύρισκε τρόπο να φτάσει στο γκολ. Πίεσε από τον άξονα και από τα άκρα αλλά στο τελευταίο κομμάτι της επίθεσης, εύρισκε… τοίχο στην πολύ καλή στημένη άμυνα του Βόλου. Ακόμη και με την είσοδο του Ζερβίνιο, όταν πλέον στην ουσία οι «κίτρινοι» μετέτρεψαν το σχήμα τους σε 4-2-4, δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Οι «βαθμοί» του Βόλου δεν γυρίζουν πίσω. Αξίζει όμως να αναλυθούν τα 90 λεπτά αυτού του αγώνα ώστε ο Άρης να παρουσιαστεί καλύτερος στον επόμενο με την ΑΕΚ. Παρά τις απουσίες Μπράμπετς και Ντουκουρέ, υπάρχει βάθος στο ρόστερ ώστε να μη φανεί το κενό. Αρκεί όμως ο Πάρντιου να κάνει τις σωστές επιλογές και να πάρει από τους παίκτες αυτό που μπορούν να δώσουν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.