Ο Αρης θα πρέπει να είναι υποψιασμένος για τον αγώνα της «Λεωφόρου»

Βασίλης Μάστορας29 Απριλίου 2022

Οσο η διαδικασία των πλέι οφ πλησιάζει προς το τέλος και οι βαθμολογική διαφορά του Αρη από τις υπόλοιπες ομάδες που ανταγωνίζονται μαζί του για την 3η θέση είναι μικρή, τόσο θα αυξάνεται η αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα.

Στην ουσία η διαδικασία των πέντε αγώνων που απομένουν μοιάζει για Αρη, ΑΕΚ και ΠΑΟ σαν… «ναρκοπέδιο», που σημαίνει ότι το κάθε αγωνιστικό βήμα θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Παναθηναϊκός και τυπικά θα είναι στον τελικό του Κυπέλλου, είναι και υποψήφιος για τη μία θέση στην Ευρώπη, οπότε ο Αρης θα πρέπει να «κλειδώσει» την 3η θέση.

Το καλό για τους «κίτρινους» είναι ότι κρατούν την τύχη στα χέρια τους με τους δύο βαθμούς διαφορά που έχουν από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αλλά αυτό είναι μικρό αβαντάζ. Τόσο μικρό που μπορεί να εξαϋλωθεί μετά από μία αγωνιστική.

Αρα ο Αρης θα πρέπει να είναι σοβαρός και αξιόπιστος αγωνιστικά σ’ όλους του επόμενους αγώνες.

Το δεύτερο θετικό για την ομάδα του Μπούργος είναι ότι βρίσκεται σε καλή ψυχολογία και έχει ανεβάσει level την απόδοση της από τη στιγμή που ο Αργεντίνος κάθισε στο πάγκο.

Το γεγονός ότι ο Αρης στους τρεις τελευταίους αγώνες δημιούργησε συνολικά 53 τελικές είναι προϊόν της δουλειάς που κάνει ο Μπούργος σε τακτικό επίπεδο. Η αξιοποίηση του Πάλμα ως δεύτερου επιθετικού, έδωσε το δικαίωμα στον Καμαρά, να δημιουργεί χώρους και να είναι περισσότερο αποτελεσματικός στο ανασταλτικό κομμάτι στην πρώτη γραμμή άμυνας. Γεγονός που δίνει την ευκαιρία στον Αρη να έχει προϋποθέσεις για επιθετικό τρανζίσιον.

Το θέμα της αποτελεσματικότητας, είναι κάτι που απασχολεί τον Μπούργος, αλλά η οριστική λύση στο πρόβλημα ίσως βρεθεί με τον σχεδιασμό του νέου ρόστερ.

Προς το παρόν ο Αρης έχει μία δύσκολη και καθοριστική μάχη αύριο στη «Λεωφόρο». Απέναντι σ’ έναν Παναθηναϊκό ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισαν οι «κίτρινοι» στους τρεις προηγούμενους αγώνες. Οι «πράσινοι» πλέον παίζουν περισσότερο ώριμο και ρεαλιστικό ποδόσφαιρο, δίνοντας μεγάλη προσοχή στο ανασταλτικό κομμάτι. Οπότε και ο Αρης θα πρέπει να αλλάξει τον αγωνιστικό του προσανατολισμό και να πάει στη «Λεωφόρο» υποψιασμένος για το τι θα αντιμετωπίσει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.