Ο Άρης θα πρέπει γρήγορα να βάλει το κεφάλι μέσα, έρχονται τα δύσκολα

Βασίλης Μάστορας07 Ιανουαρίου 2021

Στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν είναι ίδιο, κάθε αγωνιστική. Άρα το αποτέλεσμα της επόμενης αγωνιστικής δεν «κλειδώνεται» με κριτήριο αυτό της προηγούμενης, για καμία ομάδα. Θεωρητικά υπάρχουν φαβορί, αλλά αυτό πρέπει να αποδειχθεί και μέσα στο γήπεδο. Φαβορί ήταν και ο Άρης, για περισσότερους από έναν λόγους, την περασμένη Δευτέρα στον αγώνα της Λαμίας, αλλά τελικά γνώρισε την πρώτη του εκτός έδρας ήττα φέτος, από έναν αντίπαλο που είχε τα χίλια μύρια προβλήματα.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κι αυτή είναι η γοητεία του. Έναν αγώνα τον κάνει η ομάδα που κερδίζει, στο τέλος, να φαίνεται εύκολος. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι όσα πέτυχε ο Άρης στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος δεν αποτελούν καμία εγγύηση επιτυχίας και για τον δεύτερο γύρο. Απλώς κεφαλαιοποίησε βαθμολογικά τις επιτυχίες. Για να πει ότι πέρα από τις μάχες κέρδισε και τον πόλεμο θα πρέπει να έχει την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά μέχρι την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.

Και υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο Άρης θα πρέπει να είναι καλύτερος από εδώ και πέρα: Οι περισσότεροι αντίπαλοι θα έχουν μεγαλύτερες βαθμολογικές απαιτήσεις με δεδομένο ότι αγώνας που περνάει δεν ξαναπερνάει. Οι ομάδες θα έχουν βελτιωθεί αγωνιστικά, με τις προσθήκες παικτών που θα κάνουν. Το σημαντικότερο; Κρίνονται πολλά μέσα σε 40 ημέρες με δεδομένο ότι για Πρωτάθλημα και Κύπελλο θα γίνουν 13 αγώνες. Γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεται η ομάδα βιολογικά και ψυχολογικά να είναι πολύ καλά προετοιμασμένη σε κάθε αγώνα.


Για τον Άρη είναι καλό που έχει αγώνα σήμερα, γιατί μία νίκη θα τον βοηθήσει να βρει και πάλι τον βηματισμό του. Σαφώς και δεν έχει εύκολη αποστολή καθώς ο Ν.Π.Σ. Βόλος είναι ομάδα με πολλά τρεξίματα, έχει καλούς παίκτες μεσοεπιθετικά και σκοράρει 1,2 γκολ ανά αγώνα. Αυτό σημαίνει ο Άρης θα πρέπει να κάνει ό,τι έκανε σε καλό βαθμό στους περισσότερους αγώνες του πρώτου γύρο και το περιέγραψε στις χθεσινές του δηλώσεις ο Άκης Μάντζιος με λίγα λόγια: «Να έχει πειθαρχία, πλάνο, διάθεση και πάθος».

FOCUS

Δηλαδή δεν είναι πρόβλημα για τη διάδοση του covid-19 οι περίπου 2.500 Έλληνες που ταξίδευσαν, και καλά έκαναν, στο Ντουμπάι και είναι π.χ. πρόβλημα να πάνε 30 μέλη αποστολής ποδοσφαιρικής ομάδας από το Ηράκλειο στα Χανιά για να παίξουν αγώνα της Super League2; Και μάλιστα έχοντας ακολουθήσει όλα τα πρωτόκολλα; Eλεος!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.