Ο Άρης τ’ αφήνει όλα πίσω του

Μάνος Χατζάκης18 Οκτωβρίου 2021

Συν τρεις βαθμούς από την υπάρχουσα συγκομιδή οφείλει να έχει απόψε το βράδυ ο Αρης, ο οποίος αγωνίζεται στη Λαμία, στην επανέναρξη του Πρωταθλήματος. Οι “κιτρινόμαυροι” πέρασαν από διάφορες περιπέτειες τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο οι δικαιολογίες μένουν στη... Θεσσαλονίκη.

Λίγο οι καιρικές συνθήκες και οι εικόνες καταστροφής στο “Δασυγένειο”, λίγο το επεισόδιο Σάσα-Μπεναλουάν, το οποίο σκίασε το κλίμα εντός ομάδας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι με ενδεχόμενη νίκη απόψε το απόγευμα, οι “κιτρινόμαυροι” θα βελτιώσουν και την ψυχολογία τους και τη βαθμολογική τους κατάταξη.

Η ομάδα της Φθιώτιδας πέτυχε την πρώτη της νίκη την προηγούμενη αγωνιστική, πριν δηλαδή τη διακοπή λόγω των προκριματικών του Μουντιάλ και είναι σίγουρο ότι θα επιχειρήσουν να βάλουν δύσκολα στο σύνολο του Ακη Μάντζιου. Από την πλερά του, ο 51χρονος τεχνικός καλείται να δείξει... πρόοδο στο διάστημα, που προηγήθηκε, καθώς ο Αρης δεν έφερε ούτε επιθυμητά αποτελέσματα, ούτε ικανοποιητικές εμφανίσεις πραγματοποίησε. Και, όπως και να το κάνουμε, η αναμέτρηση στο Δημοτικό Στάδιο Λαμίας κρίνει -εν πολλοίς- και το φετινό έργο του ίδιου, επομένως οι λόγοι για νίκη είναι και πολλοί και κομβικοί.

Αναγκαίο ρίσκο στον άξονα

Ο Θεός του Πολέμου θα παραταχθεί με ανανεωμένο δίδυμο στον άξονα. Η απουσία του Σάσα, λόγω του “θερμού” επεισοδίου με τον Μπεναλουάν, ανοίγει την πόρτα της ενδεκάδας στον Ματίγα, ο οποίος -μέχρι σήμερα- έχει αγωνιστεί σε μόλις δύο ματς (Παναθηναϊκό και Ατρόμητο) και συνολικά έξι λεπτά! Παρτενέρ του, εκτός απροόπτου- θα είναι ο Ντιαγέ, ο οποίος θα γυρίσει στο “6”, καθώς δεκάρι θα παίξει ο Μπερτόγλιο. Ο Σενεγαλέζος χρωστά μία “γεμάτη” εμφάνιση και, αν έρθει απόψε, θα είναι στο καλύτερο σημείο, καθώς ο Αρης έχει ανάγκη τα τρεξίματα του Αφρικανού, αλλά και τη συμβολή στην ανάπτυξη του παιχνδιού. Ναι μεν είναι ερωτηματικό η χημεία Ματίγια και Ντιαγέ, όμως, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για δεύτερες σκέψεις, από τη στιγμή που ο Μάντζιος απέκλεισε τον Σάσα.

Φαβορί, για να ξεκινήσει στην 11άδα (αντί του Γκαρσία) είναι και ο Γκάμα, ο οποίος γυρίζει από τραυματισμό. Ο Πορτογάλος θα βρεθεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Μαντσίνι (επίσης επιστρέφει μετά τον τραυματισμό), ενώ ο Καμαρά θα είναι στην κορυφή. Στην άμυνα δεν επίκεινται αλλαγές, με εξαίρεση την είσοδο του έτερου των τραυματιών, Φαμπιάνο. Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς και Γκάνεα θα πάρουν κανονικά θέση στο αρχικό σχήμα, καθώς φαίνεται ότι έχουν βρει την απαραίτητη χημεία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.