Ο Άρης συνεχίζει τον δικό του… στίβο μάχης

Βασίλης Βλαχόπουλος05 Σεπτεμβρίου 2020

Μεσολαβούν τρεις εβδομάδες έως την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων και σ’ αυτό το διάστημα ο Άρης θα πρέπει να λύσει προβλήματος μείζονος σημασίας. Από τις οριστικές αποφάσεις για το ρόστερ της επόμενης χρονιάς, τη δυνατότητα έκδοσης δελτίων έως και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρωτάθλημα.

Επί του αγωνιστικού, ο Σάββας Καμπερίδης προσανατολίζεται στη σκέψη απόκτησης τόσο του Δημήτρη Σταμάτη όσο και του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, πράγμα το οποίο θα οδηγήσει στον δανεισμό του Κώστα Βλάσιου. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι ήδη βρέθηκε ομάδα για τον 19χρονο γκαρντ και μένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τον δανεισμό του. Παράλληλα, ο προπονητής του Άρη εισηγήθηκε την απόκτηση του Δημήτρη Χαριτόπουλου, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει γίνει ουσιαστική συζήτηση για την επιστροφή του στην ομάδα. Και μένει να επικυρωθούν οι συμφωνίες με τους Μάριο Τσάλμερς, Μίλαν Μιλόσεβιτς, Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς, ούτως ώστε να έρθουν στη Θεσσαλονίκη και να ενσωματωθούν στην ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι στο προγραμματισμένο γι’ αύριο φιλικό παιχνίδι με την AEK στο Nick Galis Hall, ο Άρης ουσιαστικά θα αγωνιστεί με αρκετές απουσίες. Το θετικό είναι ότι ο Σάββας Καμπερίδης θα έχει στη διάθεσή του τους Τζαμάλ Σούλερ, Κουίντον ΝτεΚόζι.

Πέρα από το αγωνιστικό, οι «κίτρινοι» υποχρεούνται να κερδίσουν δύο μάχες με δυσκολότερη αυτή της ανάκτησης του δικαιώματος έκδοσης δελτίων. Οριστική εξέλιξη αναμένεται στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, αναλόγως της στάσης που θα κρατήσει η FIBA, αλλά και της οικονομικής δυνατότητας της ΚΑΕ στην καταβολή μέρους των ληξιπρόθεσμων δόσεων σε οκτώ παίκτες. Επί των προϋποθέσεων συμμετοχής στο Πρωτάθλημα, πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι η ΚΑΕ είναι κοντά στο να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη δυσκολία, δηλαδή την έκδοση νέας εγγυητικής επιταγής. Παράλληλα με τις ενέργειες που γίνονται, τρέχει η διαδικασία συγκέντρωσης όλων των εγγράφων αλλά της υπογραφής των συμφωνιών με τους παίκτες της περσινής ομάδας (για τον διακανονισμό των οφειλών απέναντί τους), καθώς αυτός ο όρος προβλέπεται στα προαπαιτούμενα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.