Ο Ισπανός Κανέδα νέος προπονητής του Άρη, έρχεται αύριο στη Θεσσαλονίκη

Γιώργος Στράντζαλης30 Αυγούστου 2022

Ο Άρη συμφώνησε προφορικά με τον Ραούλ Κανέδα και ο Ισπανός προπονητής αναμένεται άμεσα στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχουν πιθανότητες ο 53χρονος τεχνικός να βρεθεί τον πάγκο της ομάδας στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Έχει δουλέψει στην Ισπανία, στο Κατάρ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Σαουδική Αραβία. Το 2017 ήταν στο επιτελείο του Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σιτι και ακόμη έχει ένα ρόλο μυστικού συμβούλου. 

Ο Άρης σύλλεξε πολύ καλές πληροφορίες για τη φιλοσοφία του και τη δουλειά του από την έρευνα που έγινε, ενώ και από την πλευρά Γκουαρντιόλα έχουν ειπωθεί τα καλύτερα. Μεταξύ άλλων ήταν βοηθός προπονητή του Χουάνμα Λίγιο στο Μεξικό, στην Dorados de Sinaloa, ο οποίος θεωρείτε μέντορας του Γκουαρντιόλα.

Επίσης, ο τεχνικός της Σίτι στο βιβλίο του "Another Way of Winning", έγραψε για το νέο προπονητή του Άρη, «προνομιούχο ποδοσφαιρικό μυαλό από το οποίο είχα τη χαρά να μάθω». 

Στην Ισπανία έχει διατελέσει μόνο ως βοηθός προπονητής σε Ρεάλ Σοσιεδάδ και Αλμερία, χωρίς να έχει κάτσει μέχρι στιγμής στον πάγκο ομάδας ως πρώτος. 

Η πρώτη του εμπειρία ως πρώτος προπονητής ήταν στην Αλ Ιτιχάντ Τζέντα, με την οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του AFC Champions League, όπου αποκλείστηκε από την Αλ Αχλί. Από το Φεβρουάριο του 2013 έως τον Μάϊο του 2014 έμεινε μακριά από τους πάγκους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια την Αλ Νασρ. Το Νοέμβριο του 2014 αποχώρησε από την Αλ Νασρ και μέχρι το Φεβρουάριο του 2016 έμεινε πάλι εκτός πάγκων, αναλαμβάνοντας εκ νέου την Αλ Νασρ. 

Η αποχή από τους πάγκους συνεχίστηκε για τον Ισπανό τεχνικό, από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι το Ιανουάριο του 2019, συνεχίζοντας την προπονητική του καριέρα στην Ουμ Σαλάλ, μένοντας στην ομάδα του Κατάρ για 16 αγώνες.

Τελευταία ομάδα του Κανέδα ήταν η Κορ Φακάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Σεπτέμβριο του 2020 αποχώρησε από τον αραβικό σύλλογο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.